Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud om dopingkontroller i tennis: – Jeg har fått advarsler

Joakim Opphus

Oppdatert 18/07/2023 klokken 21:59 GMT+2

Casper Ruud (24) innrømmer på et digitalt pressetreff til Discovery og andre norske medier at han har fått advarsler grunnet brudd på reglementet. Samtidig føler han med kompisen Mikael Ymer som er utestengt for flere brudd på antidopingreglementet.

Casper Ruud.

Foto: Getty Images

Tidligere tirsdag ble det kjent at den svenske tennisspilleren Mikael Ymer ble utestengt på en følge av brudd på dopingreglene, hvor han ikke har vært på de tidspunktene han sa skulle være for å gjennomføre dopingtester.
Fra før har også amerikaneren Jenson Brooksby blitt utestengt. Noe som også førte til at Holger Rune blant annet ga sin mening på Twitter.
Casper Ruud spiller denne uken i ATP 250-turneringen i Båstad. Utestengelsen rundt svensken og dopingkontroller ble naturlig nok et tema under et digitalt mediemøte med nordmannen før turneringen.
– Det er synd for han som en venn og en jeg kjenner personlig. Det er 18 måneder hvor han ikke kan spille turneringer med inntekt. Det er en tøff periode for han og jeg håper han klarer å komme igjennom det, sier Ruud under det digitale medietreffet før turneringen i Båstad.
På spørsmål om han synes ordningen rundt dopingkontroller i tennis kan være vanskelig å forholde seg til svarer han:
– Ja, for å være ærlig så synes jeg det. Det kan være vanskelig noen ganger. Du må alltid ha i bakhodet at du må være på et sted en time i løpet av dagen. Det kan derfor være utfordrende å gjøre noe spontant. Kanskje du er invitert på lunsj eller middag med venner eller en tur på kino så må du si nei i tilefellet dopingkontrollørene kommer på døra, sier Ruud.

– Føler deg fanget

Ruud forteller at han bruker å ta i bruk en time om morgenen hver dag som han har satt av dersom dopingkontrollører dukker opp på døra, men at det tar mye fokus gjennom dagen.
– Du føler deg litt fanget og lever under oppsyn i store deler av dagen. Du føler ikke at du kan gå å gjøre noe spontant, for du vet at konsekvensene av å gå glipp av en test er veldig store. Og i dette tilfellet (Mikael Ymer) er det veldig, veldig store når det har skjedd flere ganger.
– Det er en fair ordning og de fleste klarer å forholde seg til det, men jeg kjenner på det når det er den tiden (hvor han må befinne seg på et visst sted til et visst tidspunkt).

Advarsler

Ruud forteller at man må fylle inn hvilke timene for når han kan dopingtestes tre måneder i forveien, men at han på hvilket som helst tidspunkt kan gå inn å endre tidspunktene.
– Man må også huske å endre på det, hvis man skal ut å reise. Man må legge inn til tre måneder i forveien, og at du klarer ikke å vite nøyaktig hvor du skal være om tre måneder som en tennisspiller som reiser mye. Men man kan ikke gjøre så mye mer enn å akseptere at man er en meldepliktsutøver.
Men at det fort kan komme menneskelige feil er en fare. Det har Ruud selv erfart.
– Det kan hende man blinkser litt med noen datoer og at man på ta et tidligere eller senere fly enn planlagt. Så det kan komme humane feil. Jeg har fått advarsler selv og jeg vet hvordan det føles å ha kniven på strupen når man må følge meldeplikten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame