Populære sporter
All sport
Vis alt

Spent Ruud før hardcourt-kjøret: – Vet aldri når det klaffer

Publisert 08/08/2023 klokken 23:37 GMT+2

Norges store tennisstjerne skal de neste ukene ut i tre gjeve turneringer på hardcourt-underlaget, men størst av alt blir selvsagt US Open i september.

Casper Ruud.

Foto: Scanpix

– Vi har gjort spesifikke ting på trening som jeg håper kan hjelpe på å spille bedre, kjempe mer agressivt og offensivt.
Det sier Casper Ruud til Discovery. I slutten av måneden er det nemlig duket for Grand Slam-turneringen, US Open, på hardcourten i New York.
Før den tid skal nordmannen i aksjon i to turneringer på underlaget, og først ut er Masters 1000-turneringen i Toronto.
Natt til onsdag spiller Ruud mot tsjekkiske Jiri Lehecka. Den kampen kan du se fra kl. 03:00 på discovery+!
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Bryter ut i gråt etter emosjonell hjemmebragd

– Tøffe turneringer

Ruud var sist i aksjon da han røk i kvartfinalen på grusen i Hamburg mot det franske stortalentet Arthur Fils.
Nordmannen ankom Toronto onsdag forrige uke og er klar for å gyve løs på kommende turneringene.
– Forventningene er at det blir tøffe turneringer. Det er to ATP 1000 og en siste Grand Slam i New York (US Open) etter det. Det blir spennende, men en tøff tur og en tøff periode. Jeg er klar og gleder meg til å begynne med hardcourt-spillet igjen etter grus og gress i Europa, sier Ruud.
Ruud er motivert for å gjøre det bra i de to «oppladnings»-turneringene til US Open, og ønsker naturlig nok å forsvare semifinalen han nådde i Toronto i fjor.
– I noen turneringer i år har jeg ikke klart å forsvare ting, mens i andre har jeg det. Man vet jo aldri når det klaffer. I Toronto har jeg en semifinale å prøve å forsvare, mens i Cincinatti røk jeg jo i første runde, så det går opp og ned, sier nordmannen og fortsetter:
– Jeg har som mål å gjøre det bra i alle turneringer jeg spiller selvfølgelig, men det største målet og viktigste fokuset er jo å prøve å gjøre det bra i US Open, sier han klart.

Jobber mot US Open

I den kommende turneringen i Toronto har Ruud «bye» i første runde. I den andre runden møter han tsjekkiske Jiri Lehecka (33. på ATP-rankingen).
Etter å ha spilt en rekke uker i Europa vendes altså nå snuten over mot Nord-Amerika, men det vil ikke påvirke prestasjonene til 24-åringen ifølge ham selv.
– Å dra vestover og til USA/Canada synes jeg er enkelt og lett. Man blir litt ekstra trøtt på kveldene, og må stå opp ekstra tidlig, men så blir døgnrytmen bra til slutt. Det er ingen grunn til at ikke skal klaffe i Toronto nå, sier Ruud.
Etter at han har vært i aksjon i både Toronto og Cincinatti venter altså US Open, som er Ruuds store mål de neste ukene. Nordmannen kom helt til finalen der ifjor, da ble det tap for verdensener Carlos Alcaraz i finalen.
– Enn så lenge har jeg et avslappet forhold inn mot US Open. Jeg vil selvfølgelig gjøre det bra og forsvare poengene mine, men det finnes andre turneringer man kan hente poeng også. Så det handler ikke bare om å forsvare hele tiden, sier han og avslutter:
Treningene hver dag mot kamp blir viktig for å treffe storformen til US Open.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame