Populære sporter
All sport
Vis alt

Lar seg imponere av det skyhøye nivået: – Må være litt realistisk

Joakim Opphus

Publisert 01/05/2022 klokken 16:44 GMT+2

Andrey Rublev forteller til Discovery før turneringen i Madrid at han føler at nivået og bredden på herretennisen aldri har vært så bra som nå.

Stjernen til Discovery: – Må ta vare på min karriere, for til syvende og sist er det livet mitt

  • Se Madrid Open med Casper Ruud fra 01.05 til 08.05 på discovery+
Russiske Rublev kommer inn i turneringen i Masters 1000-turneringen i Madrid i strålende form.
Verdensåtteren knuste Novak Djokovic 6-0 i det siste og avgjørende settet i finalen i ATP 250-turneringen i Beograd i slutten av april.
Men til tross for at han beseiret verdenseneren foran det serbiske hjemmepublikummet går Rublev inn i turneringen helt uten forventninger eller ambisjoner. Noe han mener setter for mye press på han selv.
– For å være ærlig så kommer jeg hit uten forventninger, uten ambisjoner. Jeg prøver å forberede meg til en turnering på en annen måte. Jeg liker ikke å putte ekstra press på meg selv. Jeg skal bare gjøre mitt beste, så får vi se hva som skjer, forteller Rublev til Discovery.

Jevnere

Selv om han ønsker å gjøre det bra i det kommende Masters 1000-turneringene i Madrid og Roma, samt Roland Garros i slutten av måneden forteller russeren at han er realistisk med tanke på forventninger.
Mye av grunnen til den litt reserverte innstillingen begrunner han i det skyhøye nivået som herretennisen holder for øyeblikket.
– Jeg må være litt realistisk, fordi jeg vet hvordan høyt nivået på tennisen er for øyeblikket. Jeg vet at rankingen er kun på papiret. Mange spillere har tatt mange steg. Det har ingenting å si om du er nummer 80,70 eller 40 i verden. De spillerne kan spille veldig, veldig bra kamper. Problem for de spillerne er at de ikke er stabilt gode hele tiden for klatre til toppen av rankingen, sier russeren.
– Spillere helt ned til 200 på rankingen kan spille veldig bra. Vi ser mer og mer av spillere som tar overraskende seiere mot høyere rankede spillere. Nivået på tennisen i dag er mye jevnere enn hva den har vært tidligere.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame