Populære sporter
All sport
Vis alt

37 år gamle Nadal herjet med 16 år gammelt stortalent

Eurosport
AvEurosport

Publisert 25/04/2024 klokken 19:11 GMT+2

Rafael Nadal fikk det komfortabelt i sin første kamp i storturneringen i Madrid. Veteranen gikk videre, og 16 år gamle Darwin Blanch fikk en opplevelse for livet.

Rafael Nadal takker 16 år gamle Darwin Blanch for kampen.

Foto: Getty Images

  • Følg Roland-Garros med Casper Ruud fra 20. mai på Eurosport.no og den nye strømmetjenesten Max!
Darwin Blanch fra USA er utenfor topp 1000 på ATP-rankingen og sto med kun en kamp på ATP-touren før torsdagens minneverdige kamp.
Blanch avsluttet 2023 som den 9. best rangerte junioren i verden (han nådde semifinalen i Wimbledon Juniors i single i fjor) før han fikk wildcard til Miami Open, der han møtte Thomas Machac i åpningsrunden.
Nadal vant kampen på litt over en time 6-1, 6-0.
Nadal har slitt voldsomt med skader den siste tiden. Han gjorde comeback i Barcelona sist uke etter over tre måneder på sidelinjen. Da ble det exit mot Jordan Thompson i 3. runde. Nå venter en annen australier, Alex de Minaur, i neste kamp for Nadal.
Nadal har vunnet Madrid Open fem ganger tidligere.
37-åringen uttalte onsdag at «kroppen ikke tillater meg å konkurrere på den måten jeg skulle ønske». Han er trolig inne i sitt siste år og vil gjøre sitt ytterste for å vinne Grand Slam-turneringen Roland-Garros for 15. gang.
– Jeg aner ikke hva som vil skje de neste tre ukene. Jeg vil fortsette å kjempe og gjøre de tingene jeg tror jeg må for å spille i Paris (Roland-Garros). Hvis det er mulig, er det mulig. Jeg kommer ikke til å spille i Paris om jeg føler meg som jeg gjør i dag, sa Nadal.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame