Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud-trend kan brytes fredag: - Det handler om selvtilliten

Kristian Hennie

Oppdatert 07/04/2023 klokken 12:57 GMT+2

Casper Ruud startet grussesongen med å slå ut det portugisiske hjemmehåpet João Sousa. Dette venter 24-åringen videre i Estoril.

Casper Ruud

Foto: NTB

Ruud slo Sousa med settsifrene 4-6, 6-2, 6-2 på grusen i Estoril onsdag.
Discovery snakket med nordmannen i forkant av ATP 250-turneringen i Portugal. 24-åringen legger ikke skjul på at han ser stor nytte i å delta i Estoril, ettersom de større grusturneringene kommer på løpende bånd framover.
– Jeg skal prøve å tenke en kamp av gangen og prøve å få en seier under beltet. Så er det klart at neste uke med Monte-Carlo, begynner virkelig de største turneringene på grus. Så det er greit å være her og få noen kamper. Forhåpentligvis blir det fire kamper. Jeg tar en match og en dag av gangen, sier Ruud til Discovery.
picture

Casper Ruud i aksjon på grusen i Estoril.

Foto: Getty Images

TØFF MOTSTAND VENTER

– Jeg synes det er tøff konkurranse. Du har Hubert Hurkacz som kom inn som et siste wildcard. Du har Roberto Bautista Agut som er en spansk kjenning som man har spilt mot, og vært blant de ti beste i verden, sier Ruud.
Hurkacz og Agut spilte åttendedelsfinaler torsdag og tapte begge to. Dermed er det to navn igjen Ruud nevner som de sterkeste konkurrentene inn mot finalen.
– Så har du Davidovich Fokina som er en veldig eksplosiv og god spiller. Hvis det skulle bli kvartfinale og seedingen står seg så møter jeg jo fjorårets turneringsvinner (Sebastián Báez, journ.anm.) som skal prøve å forsvare tittelen sin, fortsatte han.
Argentinske Sebastián Báez vant sin åttendedelsfinale onsdag og dermed møtes de i kvartfinalen fredag 20.00. 22-åringen er rangert som nummer 32 i verden.
Slik spilles fredagens kvartfinaler:
  • Casper Ruud - Sebastian Báez
  • Quentin Halys - Dominic Thiem
  • Marco Cecchinato - Alejandro Davidovich Fokina
  • Miomir Kecmanovic - Bernabe Zapata Miralles
Hvis Ruud tar seg videre til semifinalen, møter han vinneren av Halys og Thiem.
Sett denne? Artikkelen fortsetter under videoen!
picture

Motorsportfrelste Ruud om Hauger: – Hadde vært helt rått om han fikk det til

– DET ER JO BRUTALT

Ruud har til gode å vinne to kamper på rad i en utslagsturnering siden US Open. Discoverys tenniskommentator Christer Francke mener at det er svært gode sjanser for at den trenden brytes fredag kveld.
– Sjansene for å vinne hele turneringen er absolutt der. Han har jo vunnet sånne turneringer før. Så det har han erfaring med og helt sikkert troen på at han kan gjøre. Det handler jo om selvtilliten som han kanskje har spilt på seg etter de to siste settene, sier han til Discovery.
Francke mener viktigheten av å vinne kamper er uvurderlig i tennissporten. De siste tre månedene har kun gitt Ruud seks seirer.
– Det handler om å vinne matcher, som er viktig for alle tennisspillere. Du kan trene og gjøre alt bra, men vinner du matcher får du den selvtilliten. Man kan si hva man vil om alt annet, men man må vinne matcher. Det er jo brutalt sånn sett. Du får jo ingen ny mulighet om du er ute. Så du må vinne kamper på dårlige dager også, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame