Det bekrefter nordmannens management på Facebook søndag kveld. Avgjørelsen er blitt tatt i helgen, etter at han måtte trekke seg fra kampen mot Alexander Zverev i Dubai natt til fredag.
På Facebook informeres det om at han vil reise rett til Mallorca for rehabilitering av håndleddet og opptrening før den viktige grussesongen. Vårens grussesong blir trolig Ruuds beste mulighet til å klatre på rankingen og å vinne turneringer.
Miami Open
Her hugger det til i beinet – vant kampen haltende
29/03/2021 PÅ 17:42
Saken fortsetter under videoen.

Her ryster et jordskjelv midt under semifinalen i Mexico Open

Skal undersøkes på Mallorca

Pappa og trener Christian Ruud sier til Eurosport.no at de ikke hadde noe annet valg. Håndleddet er desverre ikke blitt bra nok.
– Vet dere noe mer om skaden?
– Nei, vi gjør ikke det foreløpig. Vi skal sjekke grundig når vi kommer til Mallorca, forteller han.
Mallorca er ikke et ukjent sted for Casper Ruud. Snarøya-gutten har brukt den spanske øya en rekke ganger til å trene på, og han har ofte tatt lærdom av store spillere som også benytter samme fasiliteter. Blant annet har han hatt Rafael Nadal som treningspartner når han har besøkt det som ellers er mest kjent som en feriedestinasjon.

– Topp tre alvorlige typer skader

Ruud skadet håndleddet etter en smash i slutten av kampen mot Tallon Griekspoor i Mexican Open. Dagen etter klarte han ikke å bruke håndleddet, og derfor måtte han trekke seg fra kvartfinalekampen mot Zverev.
Eurosport har tidligere skrevet at en håndleddskade kan være dårlige nyheter for en tennisspiller.
– Håndleddet er på mange måter mer kritisk enn andre deler av kroppen når det kommer til tennis. I verste fall er det snakk om operasjoner og sånn, men det er ikke vits å snakke så mye om det nå. Det blir en veldig negativ vinkling, sa Eurosport-kommentator Ola Bentzen fredag.
– Han er nok spent på dette her. Håndleddskader er nok topp tre når det kommer til alvorlighetsgrad av skader i tennis. Det kan være småtterier, men du har også spillere som har blitt satt ut i flere år med den type skader. Men vi er jo ikke der ennå, utdypet Bentzen.
National Bank Open
Se høydepunktene: Finalen glapp for Ruud etter tresetter mot polske Hurkacz
13 TIMER SIDEN
Tennis
Exit for Casper Ruud i Masters 1000-semifinale i Montreal – tapte i tresetter for polakk
I GÅR PÅ 21:13