Casper Ruud måtte natt til fredag trekke seg rett i forkant av storoppgjøret mot tyske Alexander Zverev. Dermed røk kvartfinalen i turneringen i Mexico, og man vet fortsatt ikke nøyaktig hva problemet er.
Det har dog kommet fram at det er problemer med håndleddet. Eurosports tenniskommentator og -ekspert, Ola Bentzen, vil ikke være negativ, og han understreker at man mest sannsynlig finner en løsning på skaden. Men håndleddet er alltid skummelt i tennis.
Tennis
Eksperten etter overraskende Ruud-tap: – Kan ikke huske sist jeg så Casper så svak
EN TIME SIDEN
– Håndleddet er på mange måter mer kritisk enn andre deler av kroppen når det kommer til tennis. I verste fall er det snakk om operasjoner og sånn, men det er ikke vits å snakke så mye om det nå. Det blir en veldig negativ vinkling, sier han fredag morgen.
– Han er nok spent på dette her. Håndleddskader er nok topp tre når det kommer til alvorlighetsgrad av skader i tennis. Det kan være småtterier, men du har også spillere som har blitt satt ut i flere år med den type skader. Men vi er jo ikke der ennå, understreker Bentzen.
Han tror Casper Ruud takler dette bra, da vårt norske håp ellers ikke har slitt med noen alvorlige skader tidligere. Det som derimot er uheldig, er forstyrrelsene det kan skape inn mot det som skal være Casper Ruuds beste del av sesongen.
– Det kunne jo blitt lagt opp til et perfekt løp innover mot våren nå, så det er jo et forstyrrelsesmoment det her. Men skulle han bli klar enten til Miami eller like etterpå, så tror jeg ikke dette har noe å si for Casper på lang sikt. Men rammer det grussesongen, så er det kjedelig, for det er jo der man forventer aller mest av Casper.
– Det som kan ligge og skurre litt i bakhodet er jo at en skade potensielt kan forstyrre inngangen til det som skal være hans beste del av sesongen.
Men han er på ingen måte bekymret for Casper Ruud ennå. Han forteller også om hvordan han opplever at mannen fra Snarøya har modnet de siste årene og tatt steg mentalt.
– Dette er på en måte en del av gamet. Så lenge han får ristet av seg skaden og får klarhet i hva det er, så preller nok det av han.
Ruud storspilte tidligere i uka:

Fire strake Ruud-poeng: – Nå er det trøbbel for Galan

Western & Southern Open
Kjempeskrell for småirritert Ruud – røk ut mot ukjent amerikaner
15 TIMER SIDEN
Tennis
Hyller Ruud før ny storturnering: – Motstanderne frykter Casper
I GÅR KLOKKEN 07:19