Ruud spiller den første kampen i turneringen mot amerikanske Jack Sock, som er ranket som nummer 128 i verden. Den kampen starter klokken 14.00 norsk tid fredag.
Oppgjøret mellom Ruud og Sock blir den første kampen mellom de to spillerne. Ruud har hatt et enormt 2022 og er nummer to på verdensrankingen. Han kan vise til to Grand Slam-finaler i år - i Roland-Garros mot Rafael Nadal (tap 0-3 i sett) og i US Open mot Carlos Alcaraz (tap 1-3 i sett).
Laver Cup
Ruud tilskuer da verdenslaget vant Laver Cup for første gang: – Litt spesielt
25/09/2022 KLOKKEN 17:07
29 år gamle Sock har vunnet fire titler i karrieren i single - én Masters 1000-turnering i Paris i 2017 og tre ATP250-turneringer. Han var høyest ranket som nummer åtte i november 2017. Amerikaneren har spilt inn litt over 11 millioner dollar i premiepenger.
Sock er nok best kjent som en doublespiller. Han har vunnet 17 titler i double, deriblant tre Grand Slams, og har OL-gull i mixed double fra Rio i 2016 og OL-bronse i double fra samme år. Han var ranket som verdens nest beste doublespiller i september 2018, men er nå nummer 55 på den rankingen.

Murray debuterer

Etter at Ruud har spilt mot Sock venter storkampen mellom Stefanos Tsitsipas og Diego Schwartzman. Kveldskampene starter med Andy Murray mot Alex de Minaur klokken 20.00.
– Å få muligheten til å spille i Laver Cup for første gang er veldig stort. Det kommer til å være en enorm atmosfære. Det blir veldig spesielt å spille. De Minaur blir ingen enkel kamp. Han har hatt et veldig godt år og er en vanskelig motstander for meg, sier Murray på torsdagens pressekonferanse.
Etter Murray mot de Minaur kulminerer det hele med selve rosinen i pølsa.

Federer fikk oppfylt ønsket

Fredagens siste kamp blir nemlig avskjedskampen til Roger Federer. Han skal spille double med Rafael Nadal. De møter duoen Jack Sock og Frances Tiafoe fra USA.
– Jeg er ikke sikker på om jeg kan håndtere alt, men jeg skal prøve. Dette føles annerledes. Jeg er glad for å ha Rafael på laget mitt og at jeg ikke må spille mot ham. Å spille med Rafa kommer nok til å føles litt annerledes. Jeg kommer til å nyte det, men det blir vanskelig. Jeg er ekstremt nervøs, sier Federer selv.
41-åringen er blant tennisens aller største legender. Han har ikke spilt en kamp siden i fjor sommer, og nylig bestemte han seg for å legge opp etter mye skadeproblematikk.
Fredagens partner, Nadal, forventer en uforglemmelig kamp sammen med den sveitsiske veteranen. De spilte også double sammen i Laver Cup i 2017.
– En av de viktigste, om ikke den viktigste, tennisspillerne i karrieren min forsvinner. Når alt kommer til alt, vil dette bli et vanskelig øyeblikk. Jeg er veldig spent og takknemlig over å få spille med ham, sier gruskongen fra Mallorca.
– Det føles ut som en avsluttelse på en æra. Det er et trist øyeblikk for tennisen og idretten generelt, å si ha det til en av de beste noen sinne. Han har fått mye sympati fra sportsfans verden rundt. Hans storhet vil leve for evig, sier Djokovic til Discovery.

– Minne for livet

I tillegg til Federer og Nadal representerer Casper Ruud, Novak Djokovic (Serbia), Stefanos Tsitsipas (Hellas) og Andy Murray (Storbritannia) Europa. Björn Borg er leder for det europeiske laget, mens John McEnroe er lagleder for amerikanerne.
– Vi har hatt det mye gøy sammen de siste timene. Det var mye latter rundt middagsbordet på onsdag. Det er et minne for livet. Atmosfæren og kjemien kommer til å hjelpe oss til å gjøre det bra på banen, sier Novak Djokovic.

Ruud setter ord på helgens norske triumf: – Godt med litt «guttastemning»

Verdenslaget består av Felix Auger-Aliassime (Canada), Diego Schwartzman (Argentina), Alex de Minaur (Australia) og amerikanerne Taylor Fritz, Frances Tiafoe og Jack Sock.
Det spilles kamper i Laver Cup også lørdag og søndag. Oppsettet for de to dagene har ikke kommet ut enda.
Laver Cup
Verdenslaget skapte spenning – fortsatt uvisst om Ruud spiller søndag
25/09/2022 KLOKKEN 13:17
Laver Cup
Ruud satt opp under avslutningsdagen av Laver Cup – se fullt oppsett her
25/09/2022 KLOKKEN 08:33