I åttedelsfinalen av ATP 250-turneringen i Seoul skal Ruud opp mot chilenske Nicolas Jarry, som kvalifiserte seg inn til turneringen med to seirer. Han slo Ryan Peniston, Ruuds overmann i ATP 500-turneringen i London i forkant av Wimbledon i juni, i første runde. Ruud og Jarry har aldri møtte før.
Kampen spilles torsdag rundt 12.00.
Eugene Korea Open Tennis Championships
Se høydepunktene: Ruud tapte for japaner i kvartfinalen i Korea Open
30/09/2022 KLOKKEN 11:25
– Jarry er en god server og som på en god dag kan by på problemer mot Casper. Han har vært en del skadet de siste årene og ikke kommet seg opp på toppnivå i det siste. Casper er uansett storfavoritt, sier Discoverys Ola Bentzen om Jarry, som på sitt beste var ranket som nummer 38 og som har vunnet én ATP-turnerning - i Båstad i 2019.

Åpenbart rom for forbedringer

Der Ruud kun kan møte andreseedede Cameron Norrie (ranket nummer åtte i verden) og fjerdeseedede Denis Shapovalov (24 i verden) først i en finale, kunne det blitt Taylor Fritz i en eventuell kvartfinale. De to skulle egentlig møtes i den siste kampen søndag i Laver Cup, men Team USA avgjorde da Frances Tiafoe slo Stefanos Tsitsipas i kampen før.
Torsdag morgen kom nyheten om at Fritz hadde trukket seg, som gjør veien til finale for Ruud enda enklere.
– Casper kan fint vinne hele turneringen. Det er en kombinasjon av formen han har vist i det siste, samt startfeltet. Han må bare vinne fire kamper for å vinne alt. Han har helt realistiske sjanser til å gå hele veien.
Ruud fikk walkover i første runde.
– Jeg har åpenbart rom for forbedringer. Samtidig føler jeg at jeg har gjort det veldig bra i år, så går det ikke ekstremt bra her, vil ikke det bety så altfor mye, sier Ruud selv i forkant av kampen.

Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke

Verdensener?

Samtidig advarer han:
– Han kan også ryke mot hvem som helst i turneringen. Han har reist langt og har hatt et par uker hvor det har vært veldig mye. Det har nok tappet litt energi.
Ruud er fortsatt nummer to på verdensrankingen med 5850 poeng. Carlos Alcaraz, som slo Ruud i US Open-finalen i midten av september, leder med 6740 poeng.
– Casper jakter nok en del poeng for å komme med til ATP-sluttspillet. Jeg tror han klarer det. Så hadde det jo ikke skadet å ta igjen Alcaraz og avslutte året som verdensener. Det er ikke gitt at det kan skje igjen og at Casper blir liggende så høyt oppe. Det er nok fristende å spille en del og prøve å ta igjen luka.

Asia-turne

Hardcourt-turneringen utendørs i Sør-Korea er denne uken tilbake på ATP-touren for første gang siden 1996. Her skal Ruud kjempe mot blant andre Cameron Norrie, Taylor Fritz og Denis Shapovalov. De blir trolig hans største utfordrere i ATP 250-turneringen.
Deretter venter Japan Open i Tokyo uken etter. ATP 500-turneringen ble vunnet av Novak Djokovic sist den ble avholdt i 2019. Også der vil Norrie og Fritz være blant favorittene sammen med nordmannen. I tillegg til Frances Tiafoe fra USA, som tok seg til semifinalen i US Open tidligere i år.
– Jeg skal prøve å nyte det og prøve å spille bra. Jeg vet jeg må ha en bra høst for å sikre meg til Torino (ATP-sluttspillet med sesongens åtte beste spillere). Jeg vil prøve å ende året på en god ranking, så da må jeg gjøre det bra. Det blir viktig for meg å få til noen gode resultater nå, sier Ruud til NTB.
Eugene Korea Open Tennis Championships
Slik slo Ruud Jarry
29/09/2022 KLOKKEN 14:07
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
I GÅR KLOKKEN 13:54