Matteo Berrettini - Casper Ruud 6-4, 3-6, 6-6 (5-7)
– Jeg er veldig glad og stolt over det jeg har fått til i dag. Det endte i litt av en kamp, og jeg fikk en litt dårlig start. Men jeg prøvde bare ta de sjansene jeg kunne få til å ta poeng, sa en svært glad Casper Ruud til Eurosport etter kampen.
Gonet Geneva Open
Ruud forsvarte tittelen etter thriller-avslutning: – En av de sykeste kampen jeg har spilt
3 TIMER SIDEN
Også pappa Christian Ruud var lettet og glad etter thrillerkampen i Roma.
– Kona griner! Det er dette vi jobber for hver dag, og Casper jobber veldig hardt. Så gøy at han nå tar sin første topp 10 seier, sier Christian til Eurosport.
Casper Ruud slo godt fra seg på rødgrusen i Roma, da italienske Matteo Berrettini ventet i kvartfinalen av Masters Roma lørdag.
Etter å ha slått ut den tidligere verdenstreeren Marin Cilic fredag, kunne nordmannen juble for avansement til sin første kvartfinale i en ATP 1000-turnering noen sinne.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Christian her:

Rørt etter sønnens prestasjon: – Kona griner!

Jevn start

Åpningssettet startet noe tungt for Casper mot den italienske motstanderen, som ligger som nummer 8 på ATP-rankingen.
Berrettini leverte et fint spill og flere gode drop baller. Nordmannen slo derimot i fra seg med dype returer og klarte å nøytralisere flere av den høyreiste italienerens server. Dessverre holdt det ikke helt inn for 21-åringen fra Snarøya, og Berrettini tok poenget i åpningssettet.
– Et jevnt sett, men italieneren er sterk og tar poenget til slutt, sa Eurosports tenniskommentator Ola Bentzen etter åpningssettet.

Viste kjempeform

Ruud fulgte opp med storspill, og serverte Berrettini en sikkelig kalddusj i det andre settet.
– Se den tennisen ut på der! Et kjempespill av Casper i et game jeg tror kan bli ordentlig viktig i denne kampen, sa Bentzen etter at nordmannen gikk til pause på stillingen 1-4 i andre sett.
Og viktig ble det. Ruud vant settet på stillingen 6-3, etter at nordmannen viste storform etter å ha havnet litt bakpå i åpningen.
Saken fortsetter under vidoen. Se seiersintervjuet med Casper Ruud her:

Stolt etter kvartfinale-thrilleren: – Det er dette man jobber for!

Thriller på slutten

Det endte i nok en jevn batalje i det tredje og siste settet. De to rivalene kjempet med nebb og klør om poengene, og seminifinaleplassen måtte til slutt avgjøres over tiebreak.
Der var det vår egen Casper Ruud som trakk det lengste strået og kunne juble for seieren på tiebreak-stillingen 5-7 etter en thriller av en kamp.
Søndag venter trolig verdensener Novak Djokovic i semifinalen søndag.
Sett denne?

Har målet for turneringen klart: – Det ligger høyt på listen

Gonet Geneva Open
Ruud ett skritt nærmere tittelforsvar – møter 211 cm høy amerikaner i semifinalen
19/05/2022 PÅ 15:17
Internazionali BNL d'Italia
Dette sier ekspertene før Ruuds Djokovic-møte: – Han har ingenting å tape
14/05/2022 PÅ 12:00