Tennisprofilen Casper Ruud (18) er frisk og rask. De mange blodprøvene han tok for en tid tilbake viste ingen tegn til sykdom.
Ruud kollapset nesten under et par turneringer i sommer, og måtte trekke seg fra to kamper etter å ha følt seg både svimmel og uvel. I kjølvannet var han gjennom omfattende medisinske tester.
Matallergi eller vitaminmangel var nevnt som mulige årsaker til problemene.
Tennis
Federer på vei tilbake etter operasjon
6 TIMER SIDEN
– Prøvene viste at det ikke feiler ham noe. Kanskje han bare tåler varmen litt for dårlig, så vi får søke råd hos Olympiatoppen for å kunne takle det bedre, sier faren Christian Ruud til NTB.
Team Ruud er nå tilbake i Norge etter at Casper ble slått ut i 1. runde av Challenger-turneringen i Roma tirsdag.
– I en to-tre uker framover skal han kun trene og slapp av. Den neste turneringen blir kvalifiseringen til Stockholm Open 15. oktober. Så skal han etter planen delta i tre Challenger-turneringer i Sør-Amerika. Deretter er sesongen over, sier pappa Ruud.
De tre turneringene i Sør-Amerika går i Lima, Peru (23.-29./10), Guayaquil, Ecuador (30/10-5/11) og Montevideo, Uruguay (6.-12./11).
18-åringen fra Snarøya er for tiden rangert som nummer 137 i verden. Målet er å spille seg inn blant topp 100, slik at han går direkte inn i hovedturneringen i Australian Open. Grand Slam-turneringen i Australia er det første store målet neste sesong.
(©NTB)
Laver Cup
Ruud fikk tildelt «hederspris»: – Det er en ære
I GÅR PÅ 10:01
Davis Cup
Verdenstieren sendte Norge videre i Davis Cup
18/09/2021 PÅ 15:42