Danmarks tennisyndling Caroline Wozniacki (26) klarte nok en gang ikke å hamle opp med latviske Jeļena Ostapenko (19) i kvartfinalen i French Open.
Etter å ha vunnet det første settet 6–4, gikk Rory McIlroys eksforlovede på to strake settap 6–2, 6–2 og røk dermed ut av turneringen på grusen i Paris, i en kvartfinale som til sammen hadde over tre timers avbrudd på grunn av regn.
19 år gamle Ostapenko som er nummer 47 på WTA-rankingen, og som kom inn i turneringen useedet, er på sin side klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering noensinne. Dette er faktisk den fjerde gangen på rad 19-åringen slår langt mer merritterte Wozniacki.
WTA Finals
Wozniacki slo tilbake med seier
23/10/2018 PÅ 16:38
– Hun spiller godt mot meg hver gang. Slagene hennes er vanskelige å lese. Hun gikk etter linjene, først bommet hun, men så begynte hun å treffe, sa Wozniacki til danske Ekstra Bladet etter kampen.
I semifinalen torsdag venter sveitsiske Timea Bacsinszky – samme dag som Riga-fødte Ostapenko fyller 20 år. Bacsinszky slo ut hjemmehåpet Kristina Mladenovic med to strake 6-4-sett i sin kvartfinale.
For Wozniackis del fortsetter den evige kampen for en Grand Slam-triumf. Til tross for å ha klatret til topps på verdensrankingen i 2010, har dansken aldri vunnet en Grand Slam-turnering. Det nærmeste hun har kommet er to US Open-finaletap, et mot Kim Clijsters i 2009 og et mot Serena Williams i 2014.
– Jeg gjorde det jeg kunne, men hun slår godt og har marginene med seg. Generelt hadde vi begge problemer med å finne rytmen i den sterke vinden. Det er sikkert ting man kunne gjort annerledes, men det er alltid lett å se tilbake. Jeg har spilt noen gode kamper, men man er selvsagt ikke fornøyd når man ryker ut. Nå håper jeg på en god gressesong, slo hun fast.
Wimbledon
Kerber klar for Wimbledon-finale
12/07/2018 PÅ 13:52