Jelena Ostapenko - Simona Halep 4-6, 6-4, 6-3
Simona Halep klarte ikke å innfri i finalen mot Jelena Ostapenko. Den latviske 20-åringen hadde aldri vunnet en WTA-tittel tidligere, men startet like greit med å gå til topps i Grand Slam-turneringen French Open. Halep var favoritt og ble trukket frem som en tittelkandidat av Eurosports kommentatorer før turneringen ble servet i gang på fransk grus. Men uten spillere som Serena Williams (gravid) og Maria Sjarapova (ikke invitert etter brudd på dopingbestemmelsene), klarte altså Ostapenko å gå til topps i Paris. Seieren gir henne nærmere 20 millioner kroner.
En seier til Halep ville gjort at jenta fra Constanta ville tatt over som verdensener på den ferskeste verdensrankingen som kommer på mandag, men den drømmen ble knust av Ostapenko som er nummer 47 i verden.
Roland-Garros
Simona Halep - Qinwen Zheng - Roland-Garros
26/05/2022 KLOKKEN 17:18
Les også: Brystoperasjon reddet karrieren til Halep
Halep servet i gang kampen, men ble brutt av Ostapenko som tilsynelatende ikke viste noen tegn til nervøsitet. Verdensfireren klarte imidlertid å bryte tilbake med en gang og tok settet med sifrene 6-4.
– Det er jevnt her, men hun er det lille hakket bedre, mente Eurosports tenniskommentator Ola Bentzen.
Mye tydet på at Halep skulle ta det andre settet enkelt. Hun klarte å bryte opp til 2-0 og holdt deretter egen serv. Da senket Ostapenko skuldrene og dro til med fire game på rad. Tenniskometen tok til slutt settet 6-4, noe som åpnet for et tredje og avgjørende sett.
(saken fortsetter under)
Der var Ostapenko for sterk og vant kampen.
Halep var også i finalen i French Open i 2014, men da ble Sjarapova for sterk.
Søndag spiller Rafael Nadal herrenes finale mot Stan Wawrinka. Den spilles fra 15.00. Se kampen på Eurosport 1 og Eurosport Player: Sikre deg tilgang her
US Open
Svitolina - Halep - US Open
05/09/2021 KLOKKEN 18:26
Roland-Garros
17-åringen Anisimova til semifinale i Roland-Garros
06/06/2019 KLOKKEN 12:17