Roger Federer er herrespilleren som har vunnet Grand Slam-turneringer flest ganger med til sammen 18 titler. Det gjør at han av mange blir ansett som den beste spilleren verden har sett. Sveitseren har fans over hele verden, noe rundt åtte millioner følgere på Twitter indikerer.
Han har på ingen måte fått mindre støtte etter denne sesongen. Tvert imot. Federer har nemlig storspilt og vant blant annet årets første Grand Slam da han gikk til topps i Australian Open. Før det hadde mange avskrevet han etter et 2016 som på ingen måte ble slik 35-åringen ønsket. Skader gjorde at den tidligere verdenseneren kun spilte 28 kamper. Til sammenligning spilte han 74 året før.
I disse dager sitter en hel tennisverden og gleder seg til årets andre Grand Slam-turnering, Roland Garros, også kjent som French Open. En av de største attraksjonene var etter planen Federer, men i går knuste han hjertene til millioner av sportsinteresserte verden over.
French Open
Jelena (20) forbauser i French Open: – Hun slår hardere enn Andy Murray
08/06/2017 PÅ 16:26
– Dessverre har jeg bestemt meg for ikke å delta i French Open. Jeg har jobbet veldig hardt både på og utenfor banen den siste måneden, men for å forsøke å spille på ATP-touren de neste årene, så føler jeg det er best å stå over grussesongen i år, for å forberede meg på gress- og hard court-sesongen, skriver han på sin egen hjemmeside.

– Litt dristig

Casper Ruud er garantert en kvalifiseringsplass i turneringen, og har allerede varslet at han er i rute. Norges beste tennisspiller er ikke sjokkert over at sveitseren ikke spiller enormt med kamper i grussesongen, men reagerer på at han ikke deltar i den andre av de fire Grand Slam-turneringene.
– Det lå vel i kortene at det kanskje kom til å skje, men jeg er litt overrasket over at han velger å «skippe» en Grand Slam-turnering. Det er greit nok at det er grus, men det er snakk om Federer. Han har vunnet der før, sier Ruud til Eurosport.no.
– Det er et litt dristig valg, fortsetter han.
Dermed tyder det på at Federer gjør alt han kan for å vinne en ny tittel i Wimbledon i sommer, årets tredje Grand Slam-turnering.
Til tross for at sveitseren har vært svært god i år, hadde han likevel ikke vært favoritten med tanke på hvordan gruskongen Rafael Nadal har herjet de siste ukene. Senest i helgen gikk han til topps i en storturnering i Madrid.
– Kanskje han ser at Nadal er så god nå. Han kan ha sittet i sofaen og sett hvor bra han spiller, og tenkt at Nadal kommer til å vinne, fleiper Ruud.

– Vil savne fansen

Federer har naturligvis kommet med en melding til sine knuste fans.
– Jeg vil savne fansen min i Frankrike, men setter pris på støtten deres, skriver tennisstjernen på Twitter.
Flere følgere av Federer har svart at de er fortvilte og nærmest på gråten etter avgjørelsen om ikke å spille i Frankrike. Ruud skulle gjerne hatt tennisprofilen gående rundt på samme anlegg, slik det blant annet var under Australian Open tidligere i år, men tar det ikke like tungt som enkelte av Federers følgere.
– Jeg skal ikke gå hjem og gråte, men det er en litt annen stemning med han her. Forhåpentligvis kommer det andre turneringer snart, sier Ruud.

Tennis: Topp ti dropshots

French Open
Her ryker stjernen ut!
07/06/2017 PÅ 12:10
French Open
Høydepunkter: Carreno Busta - Nadal
07/06/2017 PÅ 10:46