Eurosport (Paris):
Oppdatert: Mandag ettermiddag kan du se Casper Ruud kjempe om avansement i French Open-kvalifiseringen på Eurosport 1. Kampen vil trolig starte mellom 16.00 og 18.00. 18-åringen må vente på at fire andre kamper spilles på banen først, hvor det første oppgjøret starter 10.00.
Se Ruud kjempe på grusen: Skaff deg tilgang til Eurosport Player
French Open
Jelena (20) forbauser i French Open: – Hun slår hardere enn Andy Murray
08/06/2017 PÅ 16:26
Det er ikke hverdagskost at en nordmann har muligheten til å spille seg inn i en Grand Slam-turnering, men Ruud har en god mulighet til å gjøre det den kommende uken. Trekningen til kvalifiseringen til French Open, også kjent som Roland-Garros, ble foretatt søndag kveld. Dermed er det klart hva som skal til for at Snarøya-gutten møter de store gutta.
Ruud må vinne tre kamper for å komme inn i hovedturneringen. Disse kampene skal i utgangspunktet spilles mellom mandag og fredag. Dette er mot spillere som ikke klarte å kvalifisere seg direkte inn, slik for eksempel en spiller som Rafael Nadal naturligvis gjorde på grunn av sin ranking.
– Jeg ble vel seedet som forventet. Da spiller man i det minste ikke mot en seedet i første runde. Det kan være en fordel. Alle spillerne her er gode, så det har litt å si på dagsformen, sier Casper Ruud til Eurosport.no i Paris.
I den første kampen, som Ruud spiller på mandag ettermiddag/kveld (kamp fem på bane seks), vil Snarøya-gutten møte Yannik Reuter. Den 26 år gamle belgieren er ranket som nummer 222, og er på papiret en overkommelig oppgave. Ruud er ranket som nummer 120.
– Jeg kjenner ikke altfor godt til han, men jeg har fått noen tips allerede. Jeg satser på å spille en god kamp, sier Ruud.
Skulle Ruud vinne åpningskampen, vil han møte en franskmann. Det vil bli vinneren av duellen mellom Maxime Janvier (291) og Geoffrey Blancaneaux (451). En ny seier her vil sende Ruud til kvalifseringsfinalen, noe som vil gjøre at han kun er én seier unna å komme inn på hovedtablået. I verste fall venter argentinske Guido Pella (111). 27-åringen har på sitt beste vært nummer 39 i verden, det samme som pappa Christian Ruuds bestenotering. De andre spillerne han kan risikere å møte i en kvalifiseringsfinale er utenfor topp 170.
– Trekningen ser helt grei ut. Det er ikke noe verre eller bedre enn forventet. Det er disse spillerne som er her. Det er bare å gjøre seg klar, sier Ruud til Eurosport.no.
– Hva tenker du om at du kan møte Pella?
– Vi fokuserer på den første kampen først. Han kan tape, så om jeg kommer meg til kvalfinale, så får vi ta status da. Det kan skje, man man skal ikke tenke så langsiktig. Mye kan skje, både han og jeg kan tape.
Med seier i kvalifiseringsfinalen vil spillere som Rafael Nadal, Novak Djokovic eller Andy Murray være i potten. Dermed er det neppe motivasjonen som stopper Ruud på vei mot drømmen.
French Open
Her ryker stjernen ut!
07/06/2017 PÅ 12:10
French Open
Høydepunkter: Carreno Busta - Nadal
07/06/2017 PÅ 10:46