Casper Ruud røk på en skikkelig stjernesmell da han onsdag møtte Ben Shelton i andre runde av Masters 1000-turneringen Cinncinnati Open. Den 19 år gamle amerikaneren gjorde kort prosess med Ruud og vant 6-3, 6-3. Kampen var over på bare en time og ni minutter etter at 2002-modellen i perioder hadde lekt seg med Ruud.
– Det var ikke mye som gikk min vei i dag, så det var en tøff dag på jobben. Jeg møtte en ung spiller som viste et veldig godt toppnivå. Han kom ut i hundre og spilte nærmest en feilfri kamp, sier nordmannen, sa Ruud i etterkant av kampen.
Rakuten Japan Open Tennis Championships
Skuffet i kvartfinalen – får spansk motstander i Japan Open
EN DAG SIDEN
Discovery-ekspert Christer Francke var overrasket over det han så fra Ruud onsdag.
– Han hadde en veldig dårlig dag og ble tatt på senga. Han virket veldig uinteressert og ikke på i det hele tatt. Jeg trodde han skulle vinne lett, så det var rart at det skjedde. Han var rett og slett sjanseløs, sier Francke.

Casper Ruud i diskusjon med dommeren: – Er det tre tusen dollar bot, eller noe?

Hyller amerikaneren

– Man begynner å lure på det var et eller annet, en skade eller noe. Han pleier jo alltid å gi full gass når han spiller, så det kan fort ligge noe bak her. Det er veldig lenge siden jeg har sett Casper så svak. Jeg kan ikke huske sist.
Samtidig er Francke klar på at det ikke bare var Ruud som spilte dårlig.
– Ben spilte ekstremt bra, så all honnør til han også. Han hadde ingenting å tape og var veldig god.
Ola Bentzen kommenterte Nick Kyrgios mot Taylor Fritz onsdag og fikk ikke sett kampen direkte, men så den i etterkant. Han mener tapet onsdag er sånt som kan skje i blant når man har en sesong som varer nesten hele året.
– Det er nok en liten reaksjon etter en lang turnering i Montreal. Jeg tror han bryr seg, men han er nok litt sliten mentalt av så mange kamper og turneringer. Han så ikke ut som seg selv i går, men jeg var veldig overrasket over at Shelton vant såpass klart.

Ruud før hardcourt-turneringer: – Tøff fysisk tur

Røk tidlig ut

Også Bentzen hyller Shelton, som vant NCAA-sluttspillet i tennis så sent som i slutten av mai for sitt collegelag Florida Gators. Da spilte Ruud Roland-Garros-finale mot Rafael Nadal.
– Shelton hadde en hjemmebanefordel og hadde ingenting å tape. Det viser bare hvor mange gode tennisspillere som finnes. Det var nok en setting som var litt ekkel for Casper sin del og.
Interessant er det også at de fire som spilte semifinale i Montreal - Hubert Hurkacz, Ruud, Pablo Carreno-Busta og Daniel Evans - alle er slått ut av Cinncinnati Open. De røk alle i første eller andre runde i Cinncinnati.
– Det viser at de nok har fått en liten mental utladning etter Montreal. Det er tøft å spille i Masters 1000-turneringer. Det er ekstremt mange gode spillere der ute. Og der man i ATP 250-turneringer ofte er seedet så høyt at man bare spiller fire kamper hvis man kommer seg til finalen, må man spille opptil seks i ATP 1000. Da blir det tøft for selv de beste.

Klar for US Open

Turneringen i Cincinnati er oppvarming til sesongens fjerde og siste Grand Slam-turnering i New York. Til tross for tapet i 2. runde er ikke Ruud stresset over formen før US Open starter 29. august.
– Jeg har spilt mange kamper i år og vunnet mange av dem. Jeg tenker egentlig at det bare blir bra å få en treningsperiode på 10-11 dager, så man kommer ut i hundre i US Open.
23-åringen tror turneringen kan passe ham godt.
– Det blir kamper over fem sett. Da blir det litt lengre, litt tøffere og siste Grand Slam-turneringen for året, avslutter den norske tennisstjernen.
Eugene Korea Open Tennis Championships
Se høydepunktene: Ruud tapte for japaner i kvartfinalen i Korea Open
I GÅR KLOKKEN 11:25
Tennis
Sjokktap for Ruud i Sør-Korea
I GÅR KLOKKEN 08:03