Casper Ruud vil falle på rankingen – passeres av finale-klare Carlos Alcaraz

Oppdatert 23/07/2022 klokken 21:38 GMT+2

Carlos Alcaraz tok seg videre til finalen i ATP 500-turneringen i Hamburg ved å slå Alex Molcan. Spanjolen vil dermed gå forbi Casper Ruud på ATP-rankingen.

Casper Ruud

• Se finalen mellom Casper Ruud og Matteo Berrettini i Gstaad søndag kl. 11:30 på discovery+
Det kommer til å skje uansett om Ruud klarer å vinne søndagens finale i ATP 250-turneringen i Gstaad mot Matteo Berrettini. Nordmannen kan bare forsvare de 250 poengene han fikk ved å vinne turneringen i fjor, mens Alcaraz tjener poeng i en mer prestisjetung turnering.
I semifinalen i Hamburg mot slovenske Molcan, vant den 19-år gamle spanjolen til slutt komfortabelt. Første sett måtte avgjøres med tiebreak, men i andre sett vant Alcaraz 6-1. Vinner Alcaraz finalen går han forbi Stefanos Tsitsipas på 4.-plass på ATP-rankingen.
I finalen møter han italienske Lorenzo Musetti, som overraskende vant sin semifinale mot Francisco Cerundolo. Cerundolo slo nylig Ruud i Båstad, der nordmannen stilte som tittelforsvarer.
Det gjør Snarøya-gutten også i Gstaad. Siste hinder i tittelforsvaret blir mot sterke Berrettini, i finalen som starter klokken 11.30.
Ved å nå finalen i Sveits holder i alle fall Ruud den tidligere verdenseneren Novak Djokovic bak seg på ATP-rankingen.