Novak Djokovic - Lorenzo Musetti 2-0 (6-3, 6-3)
Novak Djokovic var tilbake i aksjon etter en turbulent start på 2022.
Djokovic skulle etter planen spille i Australian Open. Verdenseneren hadde fått et medisinsk fritak til å reise til Australia, men fikk ikke komme inn etter at Australias immigrasjonsminister Alex Hawke kansellerte visumet hans på grunn av serberens vaksinestatus.
Dubai Duty Free Tennis Championships
Den russiske stjernen med markering mot invasjonen av Ukraina
25/02/2022 PÅ 18:48
Mandag spilte han sin første ATP-kamp etter kontroversen. I Dubai ble han møtt med jubel og serbiske flagg fra en stappfull tribune. Serberen har vunnet turneringen fem ganger tidligere.
– Jeg kunne ikke bedt om en bedre mottakelse. Det er en stund siden jeg sist spilte en kamp, og jeg kunne ikke valgt et bedre sted å kickstarte sesongen, sa Novak Djokovic til arrangøren etter kampen.
Verdenseneren hadde full kontroll mot italienske Lorenzo Musetti. Han vant i strake sett med sifrene 6-3 og 6-3.
– Etter å ha vunnet i strake sett, så må jeg være fornøyd med tennisen jeg spilte, spesielt med tanke på at jeg ikke har spilt på to og en halv, nesten tre måneder, fortsetter verdenseneren.
  • Følg ATP 500-turneringen i Dubai på eurosport.no og discovery+.
Flere høyt rangerte spillere har tatt turen til Dubai. Djokovic vil få hard konkurranse på hardcourten av blant andre Andrey Rublev, Felix Auger-Aliassime og Jannik Sinner.

Tviholder på vaksinestandpunkt

Djokovic uttalte i et intervju med BBC for en snau uke siden at han ikke har noen planer om å vaksinere seg på nåværende tidspunkt, og at han er villig til å miste turneringer som et resultat av vaksinenekten.
I Dubai er det ikke krav om vaksiner, men tre av fire Grand Slam-turneringer kan ryke dersom Djokovic ikke endrer mening.
Til tross for at Djokovic ikke er vaksinert, har han ikke noe imot vaksinasjon, og sier at han går inn med et åpent sinn rundt muligheten for å la seg vaksineres i fremtiden.
– Jeg forstår at man globalt sett prøve å gjøre en stor innsats for å taklet viruset og forhåpenjtligvis se en slutt på dette viruset snart, sa verdenseneren til BBC.
Dubai Duty Free Tennis Championships
Djokovic ned fra tronen etter sjokksmell: – Bra for tennisen
24/02/2022 PÅ 18:12
Dubai Duty Free Tennis Championships
Vil se verdenseneren i de største turneringene: – Bedre for sporten
22/02/2022 PÅ 20:43