Ulrikke Eikeri har spilt mer og mer single i det siste, og spesielt etter at doublesesongen var ferdig i midten av oktober. Eikeri selv er best i double og blant annet har spilt en Grand Slam-finale i nettopp double fra Roland-Garros i sommer. Der Eikeri er nummer 43 i double, er hun ranket som nummer 349 i single.
Det gjør at hun ikke får spilt alle de turneringene hun ønsker i single. 349. plassen er nesten 150 plasser dårligere enn da hun var nummer 206 i 2017.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
I GÅR KLOKKEN 13:54
– Jeg har falt en del på rankingen i det siste i single. Jeg kan spille de største turneringene i double, men ikke i singel. Jeg har prioritert double i et og et halvt år, og det har vært vanskelig å kombinere double med single, sier hun.
I doubleturneringer er hun selvskreven i alle WTA-eventer, men det samme gjelder ikke singleturneringer.
– Jeg legger planer for 2023-sesongen nå og kommer til å satse mer på single fremover, samtidig som jeg kommer til å satse double også. Siden jeg ønsker å få opp singlerankingen fremover, må jeg starte med å spille ITF-turneringer på grunn av den nåværende singlerankingen. Nivået på ITF-turneringene er ganske bra, det er de som er på grensen til WTA. Det er mange som går fra WTA til ITF. Jeg må få gode resultater i single og spille nok kamper for å bli en del av verdenstoppen.
– Det mener jeg er realistisk, at jeg kan komme meg inn blant de aller beste singlespillerne i verden. Tallet er så høyt nå bare fordi jeg har spilt double.

Eikeri imponerer i double – kjemper om kvartfinale i Madrid

Karrierens høydepunkt

Selv er hun storfornøyd med 2022 og sier det har vært en «veldig bra sesong».
– Jeg har satset double i år og det har vært gøy. Det var helt utrolig å nå Roland Garros-finalen. Det er karrierens soleklare høydepunkt. Å spille på hovedbanen i Paris var utrolig stort. Jeg spilte mange gode turneringer og dro i land mange jevne kamper. Det har vært et veldig bra år.
Hun har allerede begynt med singlesatsningen. Siden midten av oktober har hun spilt i fire turneringer - tre ITF og en kvalifisering til å bli med i WTA-turneringen i Guadalajara. Hun tapte kvalikkampen i Mexico 15. oktober, tok seg til kvartfinale i den ene ITF-turneringen i Loughborough i slutten av oktober, til semifinale i ITF-turneringen i Haabneeme i starten av november og ut i første runde i ITF-turneringen i Helsinki sist uke.
– Jeg er veldig motivert for å få opp singlerankingen. Jeg har et bra nivå inne og kommer til å satse fremover.
Likevel har hun slitt med en skade i det siste.
– Jeg har en ankelskade og har røket to leddbånd. Det blir rehabilitering fremover, men jeg skal bli klar til United Cup, betrygger hun.

Ruud hyllet kjæresten: – Takk for at du holder ut med meg

Skal spille United Cup

Eikeri er en av åtte som skal representere Norge under United Cup i Australia på tampen av året og inn i 2023. Norge er kvalifisert som følge av Casper Ruuds ranking.
– Vi er heldige som har Casper som har fått oss kvalifisert. Det blir kjempegøy. Vi gleder oss veldig.
Det skal spilles kun single- og mixed double. Hvem som spiller sammen blir tatt ut samme dag, men etter alt å dømme blir det Ruud og Eikeri som kommer til å representere Norge i mixed double.
– Jeg håper jo på det. Det hadde selvfølgelig vært stort.
– Og en mixed double i Paris-OL i 2024 og med Casper?
– Det hadde også vært utrolig stort, om vi hadde fått til det. Jeg håper på det, selvfølgelig, og det er absolutt noe jeg tenker på.
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
I GÅR KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
01/12/2022 KLOKKEN 14:59