Populære sporter
All sport
Vis alt

Utrolige scener: Stjernen taper kampen på grunn av eget utbrudd

Carl Henning Biørnstad

Publisert 15/09/2023 klokken 14:08 GMT+2

Det gikk hett for seg under Davis Cup-kampen mellom USA og Nederland.

Frances Tiafoe.

Foto: Getty Images

Tallon Griekspoor (Nederland) - Frances Tiafoe (USA) 6-3 6-7(7) 7-6(3)
I kjølvannet av årets siste Grand Slam, som ble vunnet av en historisk Novak Djokovic, spiller flere land viktige kamper i Davis Cup.
To av disse landene er Nederland og USA, som i disse dager spiller kamper mot hverandre i den kroatiske byen Split. Etter at Botic van de Zandschulp sikret en sterk seier over Tommy Paul (7-6(2) 6-2) i den første kampen, trengte Nederland kun én seier for å vinne sammenlagt.
Tallon Griekspoor, som er rangert som nummer 24 på ATP-rankingen, spilte solid gjennom store deler av kampen, men oppgjøret mot Frances Tiafoe (11) bølget fram og tilbake.
Etter å først ha vunnet komfortabelt 6-3 i første sett, slo amerikaneren tilbake i andre etter et heseblesende tie break.
Dermed skulle det hele avgjøres i det tredje settet.
picture

Tallon Griekspoor og Frances Tiafoe.

Foto: Getty Images

Griekspoor kjempet seg gjennom settet, men klarte aldri å riste av seg Tiafoe. Det endte med tie break også i det tredje settet, der nederlenderen etter hvert stakk i fra. På 5-2 kunne Griekspoor serve for å få matchball, noe han også gjorde.
Serven ble meldt ut, men viste seg senere å være på linjen. Dermed fikk nederlenderen poenget.
Det var ikke Tiafoe fornøyd med, som demonstrativt klagde i retning hoveddommer Richard Haigh. Grunnen var at han mente at ballen ble meldt ut før den traff linjen.
Amerikaneren ble såpass sint at han endte opp med å knuse racketen i frustrasjon.
Det hele endte med at dommeren valgte å gi Tiafoe poengstraff, noe som førte til at amerikaneren tapte kampen. Dermed vant Nederland 2-0 sammenlagt og topper dermed gruppe D med to seire på to kamper.
Se dramaet i tweeten under.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame