Populære sporter
All sport
Vis alt

Davis Cup: Italia til første finale på 25 år da Djokovic sviktet for Serbia

Oppdatert 25/11/2023 klokken 20:10 GMT+1

Jannik Sinner (22) og Lorenzo Sonego (28) kan bryte 47 år gammel rekord.

Fekk eit vendepunkt i karrieren: – Hadde min beste sesong etterpå

Italia - Serbia 2-1
Italia med en utrolig comebackseier i en dramatisk nisetts-thriller da Serbia ble slått ut i semifinalen.
Italia startet på perfekt vis med seier i det første settet, men Djokovic`makker Kechmanovic kom tilbake og vant den første kampen.
Kamp to sto mellom Jannik Sinner og Novak Djokovic. Verdenseneren så lenge ut til å gjøre som sin makker, men helt mot slutten ble han brutt av italieneren som deretter servet inn seieren.
Dermed sto det 1-1 totalt og semifinalen måtte avgjøres med en doubles-kamp.
Igjen tok Italia ledelsen 1-0 i sett, men denne gangen så de seg aldri tilbake og spilte seg inn i historien som det første italienske laget i en Davis Cup finale siden 1998.
I morgen kveld kan Jannik Sinner og Lorenzo Sonego hente hjem Italias andre Davis Cup noensinne, og den første siden 1976.

Rasende Djokovic

Novak Djokovic deltar denne helgen i finalespillet i Davis Cup med sitt Serbia.
Torsdag skulle han møte briten Cameron Norrie i kvartfinalen. Halvannen time før kampstart fikk han beskjed fra en representant fra Verdens antidopingbyrå (WADA) at han og resten av det serbiske laget måtte avlegge en dopingprøve.
Tidspunket for når serberen ble bedt om å avlegge en dopingtest under finalespillet i Davis Cup fikk verdensener Novak Djokovic til å reagere kraftig.
Laget nektet å ta testen og argumenterte at tidspunktet var alt for tett på kampen. Djokovic forteller at han kranglet med kontrolløren og kaller det hårreisende.
– Jeg kranglet med ham fordi det er noe som ikke har skjedd meg på 20 år. Han satt i et av hjørnene og fulgte etter meg i timevis. Det er hårreisende, sa tennisstjernen ifølge den spanske storavisen MARCA.
– Jeg har alltid forsvart kontroller, men ikke før kamper. Det er ikke noe å skjule, men det må være visse grenser.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Fekk eit vendepunkt i karrieren: – Hadde min beste sesong etterpå

– Første gang det skjer meg

36-åringen sier han aldri har opplevd å bli spurt om å avlegge en dopingprøve før en kamp tidligere.
– Det er første gang det skjer med meg. Det gir ingen mening å gjøre det før når jeg skal testes etter kampen. Jeg har mine rutiner før kampen og trenger ikke tenke på å avgi blod eller urin.
– Han (representanten fra WADA, journ.anm) fortalte meg at de ønsket å gjøre det før kampen fordi det ville være for sent etterpå og for å gi spillerne hvile. Jeg sa til ham at det vinnende laget skulle hvile på fredag.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Tar av etter utrolig ballveksling: – Helt vilt!

Testet etter kampen

Til motsetning til ATP- eller WTA-touren så har ITF et system hvor man tillater overraskelsestester før og etter kampene. På møtet mellom det internasjonale tennisforbundets medlemmer og de åtte Davis Cup-kapteinene forrige mandag ble de informert om muligheten for at WADA-ansatte kunne gjennomføre slike tester.
Den serbiske nettsiden Sport Klub skriver at Djokovic tok testen etter kampen mot Norrie.
– Jeg støtter å teste meg selv eller noen - hundre ganger, det er ikke noe problem, men ikke før kampen. Nå skal jeg ta blodprøve, men jeg håper de vil endre slike avgjørelser. Det er en skam det de gjorde, sier Djokovic.
Han mener også at man burde diskutere om å innføre et eget system innenfor tennissporten som kan ta over ansvaret for dopingtester i sporten.
– Det er også interessant at WADA er et privat selskap. Det bør være en diskusjon om vi skal ha et eget byrå innenfor tennisens system, og ikke leie inn noen utenfra. Det vil nok bli feiltolket, men dette er uhørt. Det er noen grenser og forståelse, og de oppfører seg som om de ikke forstår noe av det som skjer her, at et er en sport.
Sett dene?
picture

Får ny moglegheit til å løfte trofeet: – No må det skje

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame