Populære sporter
All sport
Vis alt

Casper Ruud ønsker Davis Cup-endring: – Hadde vært veldig spennende

Joakim Opphus

Publisert 06/03/2022 klokken 17:34 GMT+1

Norge røk ut av Davis Cup lørdag etter å ha tapt 3-1 sammenlagt mot Kasakhstan. I fremtiden håper Casper Ruud at det gjøres endringer på oppsettet i turneringen.

Casper Ruud

Foto: Eurosport

  • Se Casper Ruud i Indian Wells fra 10. mars på discovery+
Endringen som Ruud ser for seg innebærer å flytte doublematchen til den siste og avgjørende kampen.
– En endring som jeg syntes hadde vært morsomt hadde vært om de flyttet doublematchen til kamp fem. Det hadde gitt eneren på laget en mulighet til å spille double også, fordi slik jeg har erfart det så får du bare 20 minutter på å gjøre deg klar til single hvis du spille doublematchen før, forteller Ruud til Discovery.
– Det er ofte et veldig stort fokus på singlespillerne, og akkurat nå så er det på en måte toerne på laget som er de som skal avgjøre kampen. Jeg tror at det hadde vært veldig gøy for både spillere og publikum om det hadde blitt avgjort i en doublematch. Så det er et ønsket jeg har da, at de bytter første og siste kamp på dag to.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ruud irritert på tilskuere – ga klar beskjed til dommeren

Annet poengsystem?

Bagrunnen for ønsket ligger i det at Ruud føler kampene kommer for tett på hverandre. Samtidig så brukes det et annet poengsystem i Davis Cup når det kommer til doubleformatet, enn hva man er vant til fra ATP touren.
– I og med at det ikke er «no-ad» eller «super tiebreak» i Davis Cup så kan kampen bli ganske lange, de kan jo gå over to timer. Vanligvis er en doublematch en time og et kvarter, sier Ruud før han fortsetter:
– Da kan man risikere å kaste bort to timer med energi i en doublekamp som ikke går veien. Også får du bare 20 minutter til å gjøre deg klar til å spille en singlematch som kan vare i eventuelt tre timer.
«No-ad» eller «no advantage» er et poengsystem som benyttes i alle doubleturneringer på ATP-touren og WTA-touren, men ikke i Grand Slams eller i Davis Cup.
No-ad fungerer slik at dersom stillingen i et game er deuce (40-40) så må man ikke ta to poeng på rad for å vinne gamet. Det laget som vinner det neste poenget vinner også gamet.
I et super tiebreak blir det siste settet erstattet med et tiebreak. Men i steden for at det går til sju poeng, som et vanlig tiebreak, blir et super tiebreak avgjort når et lag kommer til ti poeng.
Christian Ruud deler også sønnens synspunkter og mener at noe må endres.
– Først og fremst er det et tøft program, så jeg håper ITF (International Tennis Federation) endrer det i framtiden. Man spiller en best av tre-setts doublekamp, og så er det bare 20 minutter pause, for så å spille en best av tre singelmatch. Så da er litt tøft å være klar for singelen når man spiller doubelen, sa han til Discovery før Norges doublekamp mot Kasaskhstan i Davis Cup lørdag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame