Populære sporter
All sport
Vis alt

Durasovic-motstander om Ukraina-markeringene: – Det er deres valg

Oppdatert 04/03/2022 klokken 21:59 GMT+1

32-rangerte Alexander Bublik ble en liten størrelse for stor for Viktor Durasovic i fredagens andre kamp fra Davis Cup i Oslo. Etter kampen måtte Bublik, som er født og oppvokst i Russland, svare på spørsmål om de pågående Ukraina-markerinene inne i hallen.

Alexander Bublik.

Foto: NTB

OSLO TENNISARENA (Discovery):
Viktor Durasovic - Alexander Bublik 0-2 (3-6, 2-6)
Like etter at landsmann og lagkamerat Casper Ruud feide over Mikhail Kukusjkin, var det Viktor Durasovic sin tur til å vise seg fram foran det norske publikummet i Oslo Tennisarena.
Kampen mot Alexander Bublik ble en tøff affære for Norges nummer to, og Durasovic klarte aldri å komme inn i kampen. Nordmannen vartet opp med flere fine poeng, men til slutt ble det en solid 2-0-seier til Bublik – som ligger som nummer 32 på ATP-rankingen.
Til sammenligning ligger 24-åringen fra Norge på en 321. plass på rankingen.
– Det blir litt som å spille mot Medvedev. Han er tricky og har en veldig bra rekkevidde. Han hadde også noen utrolig tøffe server, sa Viktor Durasovic til VGTV etter kampen.
Dermed står det 1-1 mellom Norge og Kazakhstan etter den første dagen av Davis Cup i Oslo.

Opera og teater

Alexander Bublik brukte også anledningen til å skryte av de fremmøtte fra Kazakhstan.
– Det norske publikummet har kommet for å se på opera og teater, mens våre supportere har kommet for å herje, uttalte han på pressekonferansen etter kampen.
– Det er en del av deres kultur. Sånn er det, og jeg synes det er herlig.

Fikk Russland-spørsmål

Bublik representerer Kazakstan, men er født og oppvokst i Russland, og bor også der nå. Under pressekonferansen fikk han spørsmål om markeringene til støtte for Ukraina og den pågående russiske invasjonen i landet.
– Jeg ønsker ikke å kommentere de spørsmålene der, innledet Bublik.
– Det er folks valg, og om de er glade for å gjøre det, så er jeg glad på deres vegne. Det er deres valg. Jeg er her for å spille tennis, og jeg er glad for å se at folk vil ta selfier og tenke på noe annet. Livet er ikke lett, la han til.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame