Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud slo tilbake etter «krise-serving» – møter Alcaraz

Joakim Opphus

Oppdatert 01/10/2023 klokken 13:41 GMT+2

Casper Ruud fikk en tøff start på andrerunde-kampen mot Tomas Martin Etcheverry, men snudde til slutt kampen i sin favør.

Dårlig start for Ruud: – Klarte ikke følge helt med

Casper Ruud - Tomas Martin Etcheverry (1-6, 7-5, 7-6)
Etter å ha beiseiret marerittmotstanderen Jan-Lennard Struff i førsterunde i China Open, ventet en mann nordmannen aldri hadde møtt tidligere i den andre runden.
Argentinske Tomas Martin Etcheverry (24) er ranket som nummer 31 i verden. 22 plasser høyere på rankinger finner vi Casper Ruud som nummer ni i verden.
Argentineren hadde aldri slått en topp ti-spiller tidligere, og øynet muligheten mot Snarøya-spilleren. Men etter en sterkt start fra Etcheverry viste nordmannen seg som den sterkeste til slutt.
– Han viste ikke sin aller beste tennis i dag, men for all del det gjelder å vinne på dager hvor spillet ikke er på topp også, sa Discovery-kommentator Nicolai Herlofson.
Ruud møter Carlos Alcaraz i kvartfinalen. Kvartfinalen er siste kampen på Lotus-banen mandag, og vil ikke starte før 13:00 norsk tid.
Se hva Ruud hadde å si etter kampen øverst i saken.

Utspilt

I åpningsettet mot Etcheverry derimot virket det som at det var den 24 år gamle argentineren som var topp ti-spilleren blant de to.
Etcheverry brøt nordmannen umiddelbart og så seg aldri tilbake.
– Det var veldig mye skygge og sol om hverandre som gjør at ballen blir litt borte. Da er det vanskelig å ha et bra dybdesyn. Jeg var litt ukoordinert, klarte ikke helt å følge med i starten, og ble hengende etter hele veien, sier Casper Ruud i et intervju med ATP.
I Ruuds servegame på stillingen 3-1 til Etcheverry klarte Ruud å levere tre strake dobbelfeil og ble brutt nok en gang.
– Det er en servekollaps av Casper Ruud, sa Discovery-kommentatoren
Etcheverry vant sett nummer én 6-1.
– For et sett av argentineren. Casper blir tidvis utspilt og spilte i stor grad uten selvtillit, sa Herlofsen.
Totalt gjorde Ruud fire dobbeltfeil i det første settet og hadde en førsteserve-prosent på stusselige 29% (6/21).
Sett denne? Saken fortsetter etter videoen.
picture

Frekt Ruud-poeng: – Den er rå

Slo tilbake

I sett nummer to derimot våknet Ruud litt mer til liv og denne gangen var det nordmannen som brøt først.
Men Etcheverry brøt tilbake og utlignet til 3-3. Det fulgte hverandre helt frem til 5-5, før Ruud skaffet seg tre breakballer. Argentineren reddet to av de, men på den tredje satt den for Ruud etter en lengre ballveksling.
– Det var imponerende. Han henter seg inn her Casper. Han spiller ikke sin beste tennis, men det er klart bedre enn i det første settet, sa Herlofsen.
Etcheverry klarte å skaffe seg en breakmulighet i neste game, men Ruud holdt unna og servet hjem sett nummer to.

Tiebreak

Sistesettet startet jevnt. På 2-2 skaffet Ruud seg først tre breakballer, men Etcheverry reddet alle og klart etterhvert å hale i land gamet.
I det påfølgende gamet var det Ruud sin tur å redde breakballer imot seg. Men i motsetning til sin motstander klarte ikke Ruud å forsvare seg og ble brutt til 4-2.
Men så viste nordmannen styrke og brøt Etcheverry på direkten.
Det siste settet gikk hele veien til et tiebreak. Der startet argentineren best og gikk raskt opp i en 4-0-ledelse, men så kom det fire strake poeng fra Ruud.
Ruud skaffet seg så matchball på stillingen 5-6, men Etcheverry reddet den.
Ruud skaffet seg to nye matchballer. Etcheverry reddet den første, men nummer satt for nordmannen etter at Etcheverry satt ballen i nettet.
– Siste poengene i tiebreaket var noen helt latterlige poeng. Heldgivis gikk de aller viktigste i mitt favør, sier Ruud.
Se høydepunktene i kampen mellom Casper Ruud og Tomas Martin Etcheverry.
picture

Se høydepunktene: Casper Ruud med råsterkt comeback

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame