Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud videre tross fingertrøbbel

Eurosport
AvEurosport

Publisert 27/02/2020 klokken 08:23 GMT+1

Casper Ruud (22) har hatt et godt 2020, og Snarøya-spilleren er klar for 3. runde av ATP-turneringen i Santiago etter 6-4, 7-5 mot chileneren Alejandro Tabilo.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Til tross for at han måtte ha medisinsk tilsyn og hjelp med både peke- og ringfinger på høyrehånda midtveis i det 2. settet, gikk det veien om enn ikke glatt og smertefritt.
Fingeren ble smurt inn og teipet, og det kunne virke som om Ruud slet med en vannblemme i en kamp der han ikke virket å være på sitt beste.
Casper Ruud kom likevel godt i gang på grusen i det første settet mot hjemmefavoritten. Nordmannen brøt Tabilo allerede i det første gamet og servet hjem det neste til 2-0. Tabilo reduserte i det neste, men Ruud gikk deretter rett opp til 3-1 etter nok et bra servegame.
Så ble det verre. Tabilo servet hjem det neste gamet, før han satte futt i hjemmepublikummet med å bryte Ruuds serve til 3-3. Tabilo servet hjem det neste og hadde snudd kampen til sin fordel med 4-3.
Casper Ruud var i trøbbel, men reddet inn tre breakballer til 4-4 i sitt neste servegame. Ruud brøt Tabilos serve til 5-4, og han servet hjem det neste til 6-4 og settseier.

Rusten

Nordmannen virket litt smårusten gjennom det meste av kampen mot Tabilo, og det virket som begge spillerne var best i motvind og ikke da de hadde vinden i ryggen.
I andre sett holdt spillerne sine servegame til 5-5. Ruud var flere ganger i trøbbel, men slet seg tilbake gang på gang. Det var på stillingen 4-3 til Tabilo at han måtte ha legehjelp.
Ruud takket og bukket for en dobbelfeil av Tabilo da han brøt 22-åringens serve og gikk opp til 6-5. Deretter servet Ruud inn til 7-5 og seier også i sett to.

Falt

Tabilo er ranket som nummer 166 i verden, men viste at han ikke var til å kimse av. Blant annet viste den canadiskfødte spilleren fram en god serve.
Ruud falt ned fra 34.- til 38.-plass på verdensrankingen denne uken, men var likevel andreseedet til ATP 250-turneringen i den chilenske hovedstaden.
Det gjorde at han var direktekvalifisert til 2. runde i turneringen.
Casper Ruud ble slått ut i 1. runde av turneringen i Rio de Janeiro sist uke.
I turneringen før tok Ruud sin og Norges første seier i ATP-tourturneringen i Buenos Aires.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame