Den norske tennisproffen vant en større ATP-turnering som første nordmann søndag. Han var ranket som nummer 45 før siste ukes bravader. Det har bare vært et tidsspørsmål om når han ville passere farens all time high, 39.-plassen fra 1995.
Ruud er blant spillerne som avanserte mest blant de 50 beste på rankingen. Bare briten Kyle Edmunds som klatret 17 plasser har et større avansement. Rankingen toppes fortsatt av Novak Djokovic foran Rafael Nadal.
Tirsdag skal Ruud i aksjon i ATP500-turneringen i Rio de Janeiro. Der møter han den italienske kvalifiseringsspilleren Gianluca Mager fra Italia i 1. runde. Vinner han, kan det bli gjensyn med søndagens finalemotstander Pedro Sousa fra Portugal.
Laver Cup
Dette er Casper Ruuds lagkompiser i Laver Cup
5 TIMER SIDEN
Deretter blir motstanden bare tøffere og tøffere. I en mulig kvartfinale er verdensstjernen Dominic Thiem en sannsynlig kvartfinalemotstander.
Østerrikeren Thiem er toppseedet i turneringe. Han tapte finalen i Australian Open for Novak Djokovic i begynnelsen av februar. Thiem er ranket som nummer fire på siste ATP-ranking.
I fjor spilte Ruud seg til kvartfinalen i Rio-turneringen og har 110 ATP-poeng å forsvare.
(©NTB)
Så du denne seansen fra semifinalen?

Ruud grep inn da tilskuer fikk illebefinnende: – En herlig gest

Laver Cup
Ruud og Hovland hylles: – Er så langt utenfor fatteevne
6 TIMER SIDEN
Davis Cup
Norges neste motstander i Davis Cup er klar
20 TIMER SIDEN