Casper Ruud tilbake på vinnersporet

Publisert 07/01/2018 klokken 10:24 GMT+1

Tennistalentet slo topp 100-spiller Tennys Sandgren i kvalifiseringsfinalen i ATP-turneringen i Auckland.

ruud

Casper Ruud tok dermed sin andre seier i Auckland og tok seg videre til første runde i turneringen.
Sandgren, som er nummer 96 på verdensrankingen, startet kampen med å holde ledelsen gjennom hele første sett før det gikk til tiebreak. Det endte med 8-6 i amerikanerens favør.
Men Ruud utlignet i det andre settet hvor han ledet 7-6 da det gikk til tiebreak. Her vant han 7-5 over Sandgren.
I tredje og siste sett gikk Ruud rett til seier da motspilleren mistet serven. Nordmannen vant 6-4 etter to minutter og 25 minutters spill.
Da Ruud møtte franske Stephane Robert i åpningskampen dagen før, vant han også 2-1 i sett.
Det norske tennistalentet møter enda tøffere motstand i første runde. Robin Haase venter tirsdag. Nederlenderen er nummer 42 på verdensrankingen. Ruud har aldri slått en så høyt rangert spiller før.
Casper Ruud spiller ATP-turneringen i Auckland som en del av oppvarmingen til Australian Open, som starter i Melbourne om halvannen uke. Tidligere denne uken røk han ut i kvartfinalen i en Challenger-turnering i det franske stilehavsterritoriet Ny-Caledonia.