I storturneringen ATP 500 i Barcelona tok 18-åringen seg videre til 2. runde etter å ha slått Radu Albot fra Moldova (nummer 81 i verden) med 6-2, 6-2. Selv er Ruud ranket som nummer 126.
Avansementet betyr at det neste hinderet er Albert Ramos-Viñolas. Spanjolen er ranket som nummer 19 i verden. Det er første gang Ruud spiller mot en topp 20-spiller. Den 29 år gamle grusspesialisten kommer fra en turnering i Monte Carlo hvor han kun ble slått av Rafael Nadal i finalen. Ruud røk for øvrig ut i 1. runde i turneringen.
Tennis på Eurosport: Vi sender alle Grand Slam-turneringene
Tennis
Ruud med karrierebeste på verdensrankingen – klatret igjen
6 TIMER SIDEN
Snarøya-gutten åpnet kampen på best tenkelig vis og brøt serven til Albot i åpningsgamet. Deretter holdt han egen serve, før han igjen vant i motstanderens servegame. Norgesmesteren tok settet med sifrene 6-2 og brukte kun 34 minutter. I det andre settet klarte Ruud å bryte opp til 3-2, før han holdt egen serve, og brøt igjen til 5-2. Da servet Ruud for kampen og vant.
– Det var utrolig bra. Han spiller med skikkelig trøkk i forehand. Albot henger ikke med på tempoet. Casper dro på noe voldsomt med forehand og er samtidig solid i backhand. Det er utrolig gøy å se, sier stortalentets far, Christan Ruud, til Eurosport.no.
– Nå møter hans sin tøffeste motstander i karrieren. Hvordan blir det?
– Jeg gleder meg til å se. Jeg tror Casper har en sjanse. Ramos-Viñolas spiller veldig bra om dagen. Det kan hende at han er litt sliten etter mange kamper. Vi får håpe at han ikke flyter videre, og kanskje kjenner litt på det. Casper får bruke forehanden sin. Det blir uansett en morsom mulighet for ham, sier Ruud som på sitt beste var nummer 39 i verden.
Nå håper faren seieren vil hjelpe sønnen med tanke på deltakelse i Grand Slam-turneringen Roland Garros senere i år.
– Det hjelper på selvtilliten. Vi håper på maindraw, men nå det er kvalen som gjelder. Han har vist at han har noe i hovedrunden å gjøre.
– Hvordan har Casper det nå?
– Han er nok veldig fornøyd. Han har hatt tre fantastiske uker. Først en treningsuke med Nadal, så spille i Monte Carlo, en av de fineste turneringene som er, og følger opp med å vinne her. Han er nok i bra humør om dagen, smiler pappa Ruud.
Sønnens største utfordring har til nå vært spanjolen Pablo Carreño Busta. Ruud spilte seg frem til matchball, men tapte, mot spilleren som da var ranket som nummer 24 i verden.
Seieren gir Ruud 20 nye rankingpoeng på verdensrankingen. Vinneren av turneringen får hele 500 rankingpoeng (derav ATP 500). Ruud har i øyeblikket 448 poeng, men vil naturligvis ha mer når neste ranking offentliggjøres.
Tidligere denne måneden fikk Ruud muligheten til å trene med sitt store forbilde Nadal.
Erste Bank Open
Vrien trekning for Ruud: – Jeg frykter han litt
23/10/2021 PÅ 11:32
Tennis
Nadal kritiserer tennisens utvikling: – Kan bli stereotypisk, sier eksperten
23/10/2021 PÅ 08:25