Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertene tror de spesielle baneforholdene er til fordel for Casper Ruud

Joakim Opphus

Oppdatert 12/03/2022 klokken 20:28 GMT+1

Banen i Indian Wells er en bane hvor ballen ofte spretter høyt på grunn av strukturen i underlaget. Det er til fordel for Casper Ruud og hans forehand, mener ekspertene.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

– Banen i Indian Wells har noen ganske underlige kjennetegn. Banen er raskere enn hva de fleste tror fordi det er veldig tørr luft. Men samtidig så kan ballen sprette ganske høyt, som igjen vil hjelpe spillerne som spiller med mye toppspinn, sier discoverys spanske tennisekspert Alex Corretja.
Casper Ruud er blant de aller beste spillerne i verden på å generere toppspinn med sin forehand. Corretja, som vant vant turneringen i California tilbake i 2000, tror derfor at banen vil passe nordmannen bra.
– Den høye spretten er noe som kan hjelpe Casper sitt spill. Denne turneringen kan passe han bra, men jeg er usikker på om han er blant de 4-5 største favorittene her. Banen og forholdene vil også være en fordel for spillere med gode server som Medvedev, Zverev, Berrettini eller Nadal.
– Men siden ballen spretter høyt og langsomt så vil han få tid til å komme rundt med forehanden sin. Han kan også straffe motstanderne sine med serven sin, og han kan nesten løpe rundt som om han hadde spilt på grus, sier Corretja
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ønsker strengere straffer for dårlig oppførsel og utbrudd: – Er barn som ser på

Grus-aktig dekke

Discoverys ekspert Ola Bentzen deler spanjolen sin tanker.
– Det beste for Casper er jo når ballen ikke spretter alt for fort. Men det aller viktigste er kanskje at dekket har litt mer struktur som gjør at ballen får tak og det gjør nettopp at toppspinnen hans blir mer effektiv.
– Med å slå med mer spinn så vil ballen oppføre seg annerledes på den strukturen som det er i Indian Wells. Ballen vil oppføre seg litt slik som på grusunderlag, dog ikke i like stor grad. Men det vil igjen være til fordel for Casper, sier Bentzen.
Ruuds første kamp er lørdag kveld. Kampen er ventet å startet et sted mellom kl 23 og midnatt, avhengig av kampene som går før nordmannens.
Hans motstander er amerikanske Christopher Eubanks. 25-åringen er ranket som nummer 157 i verden.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame