Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud enkelt videre i Barcelona – slo amerikansk stjerneskudd

Even Lübeck

Oppdatert 18/04/2023 klokken 15:22 GMT+2

Casper Ruud hadde ingen problemer med å ta seg av Ben Shelton i den andre runden av Barcelona Open. Ruud fikk revansje for tapet for Shelton i august i fjor og vant 6-2, 7-6.

Se høydepunktene: Ruud vant enkelt over Shelton

  • Følg Casper Ruud gjennom hele uken - forhåpentligvis - i Barcelona Open på discovery+ og Eurosport.no
Casper Ruud-Ben Shelton 2-0 (6-2, 7-6):
Seieren gjør at Ruud er videre til tredje runde etter seier i strake sett og etter spill i 99 minutter. Det første settet gikk unna på 29 minutter, mens det andre varte 70 minutter og var hakket mer spennende.
– Alle har noen opp og nedturer i karrieren, denne sesongen har ikke jeg vært på mitt beste. Men jeg føler meg bra. Det er godt å være tilbake, sa Ruud til arrangøren etter kampen.
– Det er ikke superoverbevisende, men godt nok, og tidvis veldig bra. Han var bunnsolid i første sett, men det jevnet seg ut i det andre settet, sa kommentator Ola Bentzen etter kampen.
Der møter nordmannen vinneren av Francesco Passaro og Francisco Cerundolo. Argentineren er ranket som nummer 32 i verden og er like gammel som Ruud, og storfavoritt mot Passaro.
Cerundolo står med én ATP-tittel - fra Båstad (ATP 250) i 2022. De to har møttes to ganger tidligere og det står 1-1 innbyrdes. Cerundolo vant 6-4, 6-3, 7-5 over Ruud i den nevnte Båstad-turneringen, i tredje runde, mens det ble 6-4, 6-1 til Ruud i Miami Open i fjor, der Ruud gikk helt til finalen.
Det ligger cirka 30 millioner i den totale premiepotten i Barcelona. Fjorårsvinner Carlos Alcaraz er favoritt og førsteseedet.
picture

Imponerende Ruud-poeng: – Helt rått!

Kanonstart

Ruud fikk en drømmestart på oppgjøret og brøt Shelton i amerikanerens andre servegame til 2-1-ledelse.
Nordmannen holdt egen serve til 3-1 i gamet etter og brøt Shelton igjen i gamet etter til 5-1.
Og da Ruud holdt egen serve på 5-2, vant han det første settet komfortabelt 6-2. Det første settet var over på bare 29 minutter.
picture

Ruud debuterer i ny turnering: – Gull for min del

Tettere og jevnere

Der Ruud var fullstendig overlegen i det første settet, kom Shelton mer og mer inn i kampen i det andre. På 1-0 til Shelton hadde amerikaneren tre breakballer, men klarte ikke ta vare på noen av de og Ruud fikk utlignet til 1-1 i games etter over ti minutters spill.
Ruud slet på egen serve også i gamet etter, men klarte å holde egen serve. Der det første settet tok 29 minutter, hadde de spilt like lenge på stillingen 2-2!
Snarøya-gutten brøt Shelton til 3-2 med godt returspill og ledet 30-15 på 5-4 og var to poeng unna matchball, men så vant Shelton tre poeng på rad og brøt til 5-5. Det ble til slutt et tiebreak, der Ruud var fullstendig overlegen og vant 7-1.

Russer og verdenstoer?

Vinner Ruud oppgjøret mot Cerundolo kan fort Karen Khachanov stå på motsatt banehalvdel i kvartfinalen. Den hardtslående russeren er i form og tok seg til semifinale i Miami Open for to uker siden og til kvartfinale i Monte-Caro Masters forrige uke, der det ble tap for landsmann Andrey Rublev, som senere vant turneringen.
Ruud slo Khachanov i semifinalen i US Open i fjor høst med 7-6, 6-2, 5-7, 6-2. Ruud vant også det første møtet mellomi de to - i første runde av Italian Open i Roma i 2020 med 6-3, 3-6, 6-1.
Og dersom Ruud vinner over russeren, kan det gå mot et drømmemøte mot førsteseedede Carlos Alcaraz i semifinalen. Alcaraz har slått Ruud i to finaler det siste drøye året - først i Miami Open også i US Open.
Alex de Minaur, Jannik Sinner og Stefanos Tsitsipas er de største kanonene på andre side av tablået som Ruud først kan møte i en eventuell finale.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame