Populære sporter
All sport
Vis alt

Offensiv Ruud før åttedelsfinalen: – Jeg er i jaktmodus

Kristian Hennie

Oppdatert 18/04/2023 klokken 21:54 GMT+2

Casper Ruud er klar i talen før åttedelsfinalen i Barcelona Open torsdag.

Ruud før potensielt Cerundolo-møte: – Jeg er sulten på revansj

24-åringen fra Snarøya tok seg enkelt videre til tredje runde i Barcelona, etter at han tidligere tirsdag slo amerikanske Ben Shelton (20) i strake sett (6-2, 7-6).
Etter en tidlig exit i Monte-Carlo forrige uke, var det viktig med en god opplevelse for nordmannen tidlig i turneringen.
– Det var viktig. Forhåpentligvis får jeg en intensiv helg med mange kamper på rad. Det var en perfekt start, første settet var bra, så er andre sett velspillende også egentlig. Heldigvis dro jeg det i land i tiebreak til slutt. Jeg er fornøyd med mitt eget spill, så det hjelper for selvtilliten, sier han til Discovery om kampen mot Shelton.

Potensielt stjernemøte

I åttedelsfinalen møter Ruud vinneren av italienske Francesco Passaro og nummer 32. i verden, Francisco Cerundolo. Nordmannen har 1-1 i innbyrdes mot argentineren, som er favoritt til å ta seg videre til åttedelsfinalen mot nettopp Ruud.
Snarøya-gutten slo den jevngamle argentineren i Miami Open i fjor, mens Cerundolo var sterkest i duellen i ATP 250-turneringen i Båstad, hvor sistnevnte også gikk hele veien og vant.
– Jeg tenker at det blir spennende. Jeg tapte mot ham sist, så jeg har lyst på revansj. I Båstad gikk det ikke helt min vei, men jeg er klar for match hvis det blir han. Det blir en tøff match, som det ble sist også. Jeg er sulten på revansje, og må gi meg selv muligheten for å prøve å ta revansj. Men han er en god grusspiller, sier 24-åringen.
Hvis alt klaffer for Ruud, og han tar seg forbi både åttedels- og kvartfinalen, er sannsynligheten stor for at verdenstoer og stjerneskuddet Carlos Alcaraz venter på grusen i Barcelona i semifinalen.
Den spanske 19-åringen er regjerende mester i Barcelona, og trente sammen med Ruud i forkant av årets turnering. Nordmannen ser fram til et potensielt stjernemøte.
Saken fortsetter under videoen!
picture

Ruud om mulig Alcaraz-duell: – Hadde vært en godbit

– Det hadde vært gøy. Han er jo en av verdens beste spiller og kanskje den mest eksplosive. Han har et ekstremt toppnivå og er tittelforsvarer her. Vi trente sammen før turneringen begynte og jeg fikk en kjenning på hva man kan forvente. Det hadde vært en godbit å sikte mot.

– Jeg er i seiersjaktmodus

Ruud startet årets grussesong på eksemplarisk vis da han vant ATP 250-turneringen i Estoril for to uker siden. Før turneringen uttalte han til Discovery at oppladningen til årets grussesong var annerledes enn i fjor.
– Etter Miami i fjor måtte jeg trekke visdomstannen min, så det gjorde at jeg var helt «off» noen dager og bare lå i sofaen. Det var forsåvidt behagelig det, men kanskje ikke den beste oppladningen til grussesongen, sa han og fortsatte:
– I år har jeg fått en mye bedre treningsperiode inn mot grusen, og fått mange bra treningsdager. Så har jeg trent med gode grusspillere og fått en god oppladning føler jeg. Jeg er motivert og bedre forberedt til turneringene som kommer på grus sammenliknet med i fjor, fortalte han.
Omtrent to uker etter sitter nordmannen igjen med en tidlig exit i Masters 1000-turneringen i Monte-Carlo forrige uke, før han nå skal gyve løs på åttedelsfinalen i Barcelona torsdag.
24-åringen forteller at det blir viktig for han å få en god seiersrekke i ATP 500-turneringen.
– Om målet er å nå en semifinale eller finale, så er det viktig for meg å vinne en del kamper. Det er det jeg føler jeg trenger nå. Jeg er i en seiersjaktmodus, om man kan si det. Jeg er glad for å være her i Barcelona først og fremst, og formen er god, avslutter han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame