I øyeblikket er Casper Ruud på venteliste for å komme inn i kvalifiseringen til storturneringen Madrid Open. Masters 1000-turneringen spilles på grus og er på nivået under Grand Slam-turneringene. Som nummer to på listen er det gode muligheter for at han får muligheten til å spille på spansk grus.
– Vi regner det for å være 80 prosent sjanse for at det går. Det er et sted mellom 70 og 80 prosent. Vi håper han kommer inn og får prøvd seg i kvalen her på lørdag, sier Christian Ruud til Eurosport.no.
I går reiste de sammen fra et kaldt München hvor han vekket internasjonal oppsikt, mens de nå er på plass i et langt varmere Madrid. Caspers far forteller at sønnen akkurat har gjennomført sin andre treningsøkt for dagen. Nå er de avhengige av at andre spillere ikke rekker kvalifiseringen. Det kan for eksempel skje ved at de går videre i andre pågående turneringer.
Følg Laver Cup
Europa med overtak etter første dag – dette skjer lørdag
6 TIMER SIDEN
Å ha muligheten til å kvalifisere inn i turneringen kan bli avgjørende for Ruuds neste måneder. I øyeblikket har han 478 poeng og ligger på 118. plass på verdensrankingen. Det betyr at han er i et sjikte hvor det i utgangspunktet kan være vrient å komme inn i hovedturneringen til en Grand Slam-turnering. Men skulle han klare bragden å komme seg til for eksempel 3. runde i Madrid, vil han plutselig være en topp 100-spiller og kan automatisk få plass i hovedrunden til Grand Slam-turneringene hvor poengene og pengene ligger. For å sette det på spissen: Skulle han vinne turneringen, vil han plutselig være ranket blant de 30 beste spillerne i verden og får inngangsbillett «hvor som helst».
Les også: Casper Ruud fikk topp 20-spiller til å skrike i frustrasjon
Snarøya-guttens store forbilde Rafael Nadal har vunnet turneringen hele fire ganger og er en av mange verdensstjerner som er potensielle motstandere i hovedturneringen. De to siste årene har turneringen blitt vunnet av verdensener Andy Murray og Novak Djokovic. Cristiano Ronaldo er en av de som svært ofte er å finne på tribunen i turneringen som deler ut over 50 millioner kroner i prispenger.
Til tross for at familien Ruud har tro på at det blir deltakelse, har de nødløsningen klar hvis 18-åringen mot formodning skulle bli stående på ventelista når det serves i gang.
– Da drar han til Alicante og trener en uke, sier Ruud.
Det vil han eventuelt gjøre sammen med den spanske treneren Pedro Rico. Uken etterpå venter Neckar Cup. Turneringen er på challenger-nivå, altså et hakk under ATP som kan sammenlignes med en verdenscup. Grusturneringen spilles i tyske Heilbronn.
Tennis på Eurosport: Sender alle Grand Slam-turneringene
Deretter krysser Ruud alt han har for deltakelse i Grand Slam-turneringen Roland Garros. Den Eurosport-sendte hovedturneringen starter 28. mai, før det i etterkant av årets andre Grand Slam-turnering trolig blir to-tre challengere på norgesmesteren. Likevel vil teamet ta steg for steg, og ikke planlegge for mye frem i tid.
– Casper er ved godt mot og spiller bra. Det er gode spillere han har møtt den siste tiden. Vi prøver å spille med de store gutta noen uker, før vi gjør opp status på hva som fungerer. Vi må ta lærdom, forklarer sier Ruud.
Følg Laver Cup
Fikk frysninger midt under Laver Cup-debuten: – Stort øyeblikk
7 TIMER SIDEN
Følg Laver Cup
Fulgte opp Ruud-seieren i maratonkamp: – Vet ikke hvordan jeg klarte det
17 TIMER SIDEN