Populære sporter
All sport
Vis alt

Verdenseneren trekker seg fra Australian Open – Ruud blir andreseedet

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 06/01/2023 klokken 22:24 GMT+1

I oppkjøringen til årets første turnering, Australian Open, trente verdensener Carlos Alcaraz på seg en uheldig skade. Dermed må han trekke seg fra turneringen

Carlos Alcaraz

Foto: Getty Images

Med en lysende sesong foran seg etter å ha blitt fersk verdensener etter US Open-triumfen, må 2003-modellen Carlos Alcaraz trekke seg etter å ha pådratt seg en skade på trening. Det skriver han selv på Twitter.
Han forteller at skaden han har fått kom som følge av en unaturlig bevegelse han hadde på trening. Det er høyre kne som stopper 19-åringen fra å delta i turneringen.
«Jeg hadde jobbet så hardt for å komme til mitt beste nivå for Australia, men dessverre vil jeg ikke kunne spille Care A2+ Kooyong eller Australian Open. Det er tøft, men jeg må være optimistisk, komme meg og se fremover», skriver han.
Den siste turneringen Alcaraz spilte, var 4. november i fjor, da han måtte trekke seg fra banen etter en rivning i magemusklene.
Unggutten fra Spania vant i fjor flere store turneringer, som til slutt ga han plassen på toppen av verdensrankingen. Både US Open og ATP Masters 1000 både i Madrid og Miami er blant titlene spanjolen kan vise til fra fjorårets sesong. Førstnevnte vant han mot Norges egne Casper Ruud.
I Alcaraz' fravær, blir Rafael Nadal førsteseedet til turneringen. Dermed blir Ruud andreseedet i turneringen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame