Populære sporter
All sport
Vis alt

Sjokkexit fra Australian Open - verdenseneren slått ut

Adrian Nordvik

Oppdatert 22/01/2023 klokken 09:42 GMT+1

Iga Swiatek (21) har blitt slått ut av Australian Open i åttendedelsfinalen etter at hun for første gang i karrieren tapte mot Elena Rybakina (23).

Australian Open: Swiatek får en advarsel før kampstart.

Elena Rybakina - Iga Swiatek (6-4,6-4)
Polakken nådde semifinalen i fjorårets turnering men maktet ikke å slå den regjerende Wimbeldon-vinneren natt til søndag norsk tid.
Den tredobbelte Grand Slam-mesteren Swiatek var den store favoritten til å vinne sin jomfru-Slam i Melbourne, men hun klarte ikke å finne en vei forbi verdens nr. 23, som ble for sterk for 21-åringen fra grunnlinjen. Rybakina endte opp med å vinne begge settene 6-4 og 6-4 etter at det var spilt i én time og 29 minutter.
Den russisk-kasakhstanske 23-åringen møter Jelena Ostapenko i kvartfinalen i det som er jakten på sin andre Grand Slam-tittel. Ostapenko er ranket som nummer 17 på ATP-ranken.
Ostapenko slo verdensfirer Coco Gauff 7-5, 6-3 på Margaret Court Arena .
– Det var en veldig tøff kamp, ​​sa Rybakina etter kampen.
– Jeg respekterer virkelig Iga på grunn av rekken hun har hatt og hennes Grand Slams. Hun er en ung spiller og jeg synes hun spiller veldig bra, sier 23-åringen og fortsetter:
– Jeg så at hun slet litt på den ene siden, men i de viktige øyeblikkene spilte jeg veldig bra, så det gjorde forskjellen.

Stor seier

Rybakina innrømte etter kampen at hun var nervøs før møtet med verdenseneren.
– Jeg er nervøs hver gang jeg går på banen som alle andre, men jeg er alltid rolig. Jeg prøver i det minste å ikke vise så mye følelser, sa Rybakina.
– Treneren min sier at jeg faktisk trenger å vise dem noen ganger. Jeg lærer også, men jeg var sikkert nervøs, men det er en stor seier og jeg er glad for å komme videre til neste runde, avslutter verdens nr. 23.
Swiatek fikk en advarsel før kampen for å ha brukt for lang tid mellom oppvarmingen til starten av kampen, noe som kanskje stresset polakken før kampen. ( Se video av hendelsen øverst i saken.)
Rybakina kom tilbake fra 40-0 til å få en break up etter det første gamet, etter å ha utnyttet Swiateks andre serve.
Toppseeden sløste bort sjansen til å bryte tilbake i den andre gamet i kampen, og slo en smash bredt på sitt andre break-point før Rybakina holdt serven.
Swiatek brøt tilbake på Rybakinas neste serve game, ​​og gjorde 2-2 da kasakhstaneren skjøt en lang backhand.
Rybakina gjenopprettet sin break-fordel da hun fyrte en backhand-vinner utenfor Swiateks serve til ledelsen 4-3 og holdt sine neste to serve-game for å ta det første settet, og sikret det med en serveess.
Det er den femte gangen på rad Swiatek tapte åpningssettet av en åttendedelskamp på en Grand Slam.

Forehanden sviktet

Swiatek svarte med å ta en rask 2-0 ledelse i andre sett, men Rybakina brøt tilbake og gjorde 3-2. Polakkens forehand sviktet.
Rybakina fortsatte å presse på fra grunnlinjen, og avslørte Swiateks bevegelser, og hun konverterte et tredje break-point til en avgjørende 5-4 ledelse.
Det var ingen tegn til nerver fra Rybakina da hun brøt tilbake for å avgjøre kampen.
picture

Australian Open: Elena Rybakina slår verdensener Iga Swiatek

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame