Medvedev har nå vunnet 20 kamper på rad og er i sin fjerde finale siden november.
Verdensener Djokovic har aldri tapt noen av sine åtte tidligere finaler i Melbourne. Medvedev er i sin annen Grand Slam-finale.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 KLOKKEN 09:18
– Han har jo aldri tapt her på åtte finaler. Jeg håper jeg kan vise min beste tennis. Han har mer erfaring enn meg, men også mer å tape, slo den 25 år gamle russeren fast under seiersintervjuet etter semifinalen fredag.

Slo Tsitsipas

Medvedev slo greske Stefanos Tsitsipas i semifinalen i strake sett. Den fjerdeseedede russeren gjorde færrest feil i egen serve i løpet av fredagens kamp og vant 6-4, 6-2, 7-5. Tsitsipas som er seedet som nummer fem i turneringen klarte aldri å spille seg inn i kampen.
Medvedev brøt til 3-2 og gjorde ingen feil i egen serve og tok første sett med 6-4. Den 25 år gamle russeren brøt på nytt til 2-1 i det andre settet. Et nytt brudd var et faktum da han gikk opp til 5-2 og deretter servet han hjem settet 6-2.
I det tredje, og det som også skulle bli det siste, settet brøt han Tsitsipas direkte til grekerens store frustrasjon. Frustrasjonen var derimot ikke verre enn at han klarte å ta seg inn i kampen igjen og bryte tilbake.
Medvedev vant likevel til slutt settet 7-5.

Tok viktige poeng

– Det var ikke lett da han klarte å bryte meg. Han klarte jo å snu mot Nadal, så jeg ble litt redd, men jeg er glad jeg klarte å holde spillet mitt oppe og vinne de viktige poengene. Jeg fikk inn noen serveess og klarte å holde nervene under kontroll, sa Medvedev i seiersintervjuet.
– Det blir en stor utfordring å møte Novak i finalen, men det blir hardt arbeid som gjelder og jeg håper å holde steamen opp litt til, tilføyde 25-åringen.
Finalen vises på discovery+.
(©NTB/Eurosport.no)
Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 KLOKKEN 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 KLOKKEN 10:59