Casper Ruud har fem dager igjen av karanteneperioden før han kan leve som normalt i Melbourne etter to uker på hotellrommet med begrensede muligheter for aktivitet utendørs.
Da er planen å forberede seg så godt som mulig til Australian Open, slik at han kan toppe sitt beste resultat i en Grand Slam-turnering.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18
– Jeg føler at jeg klarte å bevise for meg selv i US Open at jeg kan nå tredje runde. Da får jeg lyst til å gjøre det her også, om ikke enda lengre. Selvfølgelig har jeg lyst til å spille 3. og 4. runde, og være med når de siste rundene spilles, sier Ruud til Eurosport fra Melbourne.
I USA spilte Ruud seg til tredje runde av turneringen som ble spilt i september. Det er foreløpig bestenotering i en av de fire store turneringene.
Like etter US Open gikk han helt til semifinalen i Masters Roma, som er en ATP 1000-turnering. Nå drømmer han om å slå sin personlige rekord i Grand Slam-sammenheng.
– Jeg fikk en liten smakebit på hvordan det var å blande seg inn blant de største guttene i Roma. Planen er å gjøre det bra i Grand Slam i år, så jeg håper på å få en god start nå.
Dersom 22-åringen skulle klare å spille seg til fjerde runde i turneringen, vil han tangere pappa Christians beste resultat, både i Australian Open og i en Grand Slam-turnering. Ruud senior spilte seg til fjerde runde i Australia i 1997.
Casper Ruud har aldri spilt seg lengre enn til den andre runden i Australia, slik han gjorde i 2018, men i år stiller han med en fordel sammenlignet med tidligere.
– Jeg er seedet og unngår å møte de aller største kanonene i den første runden. Det er en fordel, men det er mange gode spillere og store navn som ikke er seedet. Men, det er klart, jeg unngår i alle fall Djokovic og Nadal, sier Ruud og fortsetter:
– Alle er gode. Uansett hvor de er fra og hvor de ligger på rankingen, så kan alle slå ballen over nettet ganske greit. Jeg kan møte en for god motstander allerede i første runde.
En annen fordel inn mot turneringen, er at til tross for at nordmannen har sittet i karantene, har han unngått full isolasjon. Det er ikke alle tennisspillerne som har vært like heldige.
– Noen er i full isolasjon etter at det var smitte på flyene de kom hit med. Det er heldigvis ikke jeg, så jeg må bruke situasjonen til min fordel. Jeg har fått trent bra nå i nesten syv dager og fortsetter denne uken her, før turnering neste mandag og Grand Slam uken etter.
2.- 6. februar spiller Casper Ruud Melbourne 2, en turnering som vises ekslusivt på discovery+, før han går i gang med Australian Open to dager senere.

Ruud i karantene – her er hans TV-tips

Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 PÅ 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 PÅ 10:59