Eurosport

Tårevåt Murray: – Kan bli min siste turnering

Tårevåt tennisstjerne: – Kan bli min siste turnering
Av Eurosport

11/01/2019 09:08Oppdatert 11/01/2019 09:41

Den britiske tennisstjernen Andy Murray sier Australian Open kan bli hans siste turnering på grunn av hofteplagene.

Andy Murray mistet store deler av 2018-sesongen som følge av en hofteoperasjon. Fredag sier tennisstjernen, som har tre Grand Slam-seirer, at han ikke lenger kan spille på elitenivå som følge av smerter.

Det var en tydelig preget skotte som møtte pressen i forbindelse med Australian Open som starter til uken.

En suksessrik karriere går mot slutten for Murray, til tross for at han bare er 31 år gammel. Smertene i hoften er for store. Han tok til tårene da han fortalte om situasjonen, og at karrieren etter all sannsynlighet er over i løpet av 2019.

– Jeg kan spille med begrensninger, men begrensningene og smertene gjør at jeg ikke kan nyte treningen eller konkurransene, sier han.

31-åringen sier at han skal stille til kamp mot spanske Roberto Bautista Agut i Australian Open neste uke. Murray håper dog at Wimbledon, som arrangeres i juli, blir hans siste turnering. I verste fall kan karrieren være over enda tidligere.

– Jeg er ikke sikker på om jeg klarer det. Jeg tror det er en sjanse for at Australian Open er min siste turnering. Jeg vet ikke om jeg klarer å spille med smertene i fire-fem måneder til, sa en tårevåt Murray på pressekonferansen.

Vurderer ny operasjon

Han fortalte at det er oppe til vurdering med en ny hofteoperasjon. Ikke for å returnere på toppnivå på tennisbanen, men for å øke livskvaliteten.

– Jeg har muligheten til en ny operasjon, litt mer omfattende enn den forrige. Det er noe jeg vurderer sterkt nå, sier Murray.

31-åringen har hatt en fantastisk tenniskarriere. Han har tre Grand Slam-seire, to fra Wimbledon og én fra US Open. I tillegg har han vunnet OL to ganger, i 2012 i London og i 2016 i Rio de Janeiro. I 2016 var han rangert som verdens beste spiller. For øyeblikket er han nummer 230 på ATPs rankering.

Får støtte

31-åringen får støtte en av sine største konkurrenter.

– Jeg så nettopp pressekonferansen din. Ikke gi opp, vær så snill. Fortsett kampen. Jeg forstår hvor trist og vondt det føles, men jeg håper du kommer deg gjennom det. Du fortjener å legge opp på egne premisser, uansett hva som skjer. Vi elsker deg, Andy, og vi vil se deg lykkelig og gjøre det bra, skriver Juan Martín del Potro på sin Twitter-profil.

(NTB/Eurosport.no)

0
0