Den tidligere verdenseneren, nå nummer 16 på ATP-rankingen, må stå over oppkjøringsturneringen til Australian Open på grunn av hofteproblemene. Det bekrefter arrangøren i Brisbane på Twitter.
– Andy Murray har dessverre trukket seg fra Brisbane International på grunn av smerter i høyre hofte, skriver turneringsledelsen.
Hovedpersonen selv er naturlig nok svært skuffet. Murray hadde intensjon om å skaffe seg en skikkelig god start på det nye året.
US Open
Murray - Tsitsipas - US Open
31/08/2021 PÅ 00:19
– Men dessverre føler verken teamet mitt eller jeg at jeg er der jeg bør være for å konkurrere på øverste nivå.

Operasjon siste utvei

Briten har ikke spilt en hel tenniskamp siden han ble skadd under Wimbledon-turneringen i fjor. I forrige uke spilte han dog ett sett da han tok over plassen Novak Djokovics plass i en oppvisningskamp i Abu Dhabi.
Murray sier nå at han vurderer to alternativer som ikke innebærer spill i Australian Open.
– Å fortsette rehabiliteringen er et alternativ som vil gi hoften min mer tid til å bli bedre. Operasjon er også et alternativ, men sjansen for et lykkelig utfall er ikke så høy som jeg ønsker. Dette er alternativ to, et alternativ som jeg kanskje må vurdere, men jeg håper å unngå det, sier han.

Skadeutsatt

En rekke av tennisens beste spillere sliter med skader i oppkjøringen til årets første Grand Slam-turnering. Både Novak Djokovic, Rafael Nadal og Stan Wawrinka har måttet skyve på sine returer etter skader.
Brisbane-turneringen sliter også med frafall av andre stjerner. Spanske Garbiñe Muguruza, som vant Wimbledon-turneringen i fjor, måtte natt til tirsdag avbryte sin kamp mot serbiske Aleksandra Krunic.
Muguruza ledet 2–1 i sett da hun falt om med krampe i 30 graders varme.
(©NTB)
US Open
Murray gjorde som Ruud i US Open
01/09/2020 PÅ 21:30
Australian Open
Tennisstjernen trekker seg fra Australian Open: – Håper å kunne spille igjen snart
04/01/2018 PÅ 08:40