Populære sporter
All sport
Vis alt

Tidligere verdenstoer om Djokovic-situasjonen: – For et rot

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 07/01/2022 klokken 10:51 GMT+1

Det har stormet rundt Novak Djokovic de siste dagene. Den tidligere tennisspilleren Alex Corretja beskriver situasjonen som «en skam».

Novak Djokovic og Alex Corretja

Foto: Getty Images

  • Følg Australian Open på discovery+ og Eurosport.no.
– Wow, for et rot. For en skam. Det er synd på alle, spesielt for Djokovic og tennisverden.
Det sier tidligere verdenstoer Alex Corretja til Discovery.
Det var tidligere denne uken at Djokovic meldte at han hadde fått unntak fra vaksinekravet for å delta i Australian Open. Da han landet i Melbourne, viste det seg derimot at teamet hans hadde søkt et visum som ikke er i en kategori der man kan få medisinsk fritak fra å være vaksinert mot koronaviruset.
Corretja har gitt sin reaksjon på den utviklende situasjonen i Melbourne.
– Enten om du er enig eller uenig i fritaket, er det tydeligvis andre som har fått fritak, og ingen bryr seg om det; ingen snakker om det. Det er åpenbart at alle snakker om det siden dette dreier seg om Djokovic.

Ønsker tydelighet

Djokovic har lenge vegret seg mot å snakke om sin vaksinestatus, men gjennom å søke unntak har han indirekte innrømmet at han ikke er vaksinert. Corretja mener den serbiske verdenseneren burde blitt gitt et tydelig ultimatum for å kunne stille i Australian Open.
– Hvis de hadde sagt «beklager, du må vaksinere deg, ellers kommer du ikke til å spille Australian Open», så kunne han ha bestemt seg for om han spiller eller ikke, avhengig av at han hadde vaksinert seg, noe som er hans valg.
Uavhengig av vaksineskepsisen, mener spanjolen at Djokovic-saken har blitt enda mer betent i tennisverden grunnet manglende informasjon rundt situasjonen.
– Det er veldig vanskelig å forstå fritaksavgjørelsen fra utsiden fordi vi har ikke informasjon. De burde ha vært mer åpenhet fra alle parter, inkludert Novak og turneringen.
– Jeg er ingen doktor, så det er mye som er vanskelig å forstå. Det er veldig synd, fortsetter Corretja.
Da det først ble kjent at Djokovic hadde fått et fritak, skapte det voldsomme reaksjoner i Australia. Både politikere og idrettsfolk reagerte kraftig.
Det samme har vært tilfellet etter at han ble nektet innreise. De kraftige reaksjonene kunne vært avverget dersom det hadde vært mer åpenhet, ifølge Corretja.
– De kunne bare ha vært åpen og sagt «hør, slik er situasjonen», men siden de har valgt å holde det privat, har det skapt større kontroverser.
– Jeg synes det skulle vært avklart og tydeligere for alle slik at folk hadde forstått hva som foregikk, legger Corretja til.
Blant de som reagerte på Tennys Sandgren, som blant annet skriver at "Australia ikke fortjener å arrangere en grand slam»..

Ødelegger ryktet

Med mye fram og tilbake rundt Djokovic' situasjon, er den tidligere verdenstoeren klar på at de siste ukene har vært ødeleggende for både serberen og turneringen sitt renommé.
– Dette har ikke hjulpet Novak eller turneringen sitt rykte i det hele tatt. Nå har det blitt et «verdensproblem». Hvis du reiser til et land med regler som dette, er det situasjonen.
Mangelen på informasjon, samt mye spekulering rundt Djokovic sin søknad om deltakelse, har gjort at tennissupportere verden rundt er splittet når det gjelder hendelsen.
– Hvordan skal man fra perspektivet til supportere forstå ting hvis ikke alt ligger på bordet? Hvis de gjør det enkelt for oss å forstå, kan alle ha en mening, men dersom noe mangler er det nesten umulig å mene noe. Rundt situasjonen til Novak kommer alle med meninger utenfra, uten å vite hva sannheten egentlig er, forteller Corretja, som mener det hele er en fiasko:
– Det her er mest sannsynlig verst tenkelig scenario for noe så alvorlig som å la verdens beste spiller delta i turneringen i et land som er veldig strenge og restriktive med innbyggerne sine.
picture

Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame