Populære sporter
All sport
Vis alt

Nadal om Djokovic-bråket: – Jeg er lei meg på vegne av ham

Håkon Brandsnes

Oppdatert 06/01/2022 klokken 10:47 GMT+1

Rafael Nadal ser ut til å bli den eneste av «The Big Three» i Australian Open. Spanjolen føler med Novak Djokovic, men bare litt.

Novak Djokovic of Serbia salutes Rafael Nadal of Spain after his semi-final victory during day 13 of the French Open 2021, Roland-Garros 2021, Grand Slam tennis tournament at Roland Garros stadium on June 11, 2021 in Paris, France.

Foto: Getty Images

På et tidspunkt var det også tvil rundt Nadals deltakelse i Grand Slam-turneringen. I desember testet han positivt for koronaviruset, men heldigvis ble han ikke for hardt rammet.
Torsdag spilte spanjolen sin første kamp i ATP-sammenheng siden august. Da slo han Ričardas Berankis med sifrene 6-2, 7-5.
Etter kampen var naturligvis verdenspressen nysgjerrige om hva Nadal tenker om stormen rundt rivalen Novak Djokovic.
– Jeg liker selvfølgelig ikke situasjonen. På et vis er jeg lei meg på vegne av ham. Samtidig har han kjent til forutsetningene i flere måneder, så tok han likevel sitt valg, sier Nadal.

Venter avgjørelse tidligst mandag

Det var tidligere denne uken at Djokovic meldte at han hadde fått unntak fra vaksinekravet for å delta i Australian Open. Da han landet i Melbourne, viste det seg derimot at teamet hans hadde søkt et visum som ikke er i en kategori der man kan få medisinsk fritak fra å være vaksinert mot koronaviruset.
Dermed ble Djokovic holdt igjen på flyplassen, og senere ble det klart at han måtte forlate landet. Serberen og hans advokater svarte med å klage inn saken til myndighetene i Australia. Saken ble behandlet av en dommer torsdag morgen.
Nyhetsbyrået skriver videre at myndighetene har hjemmel til å søke om utkastelse før det. Det er uvisst om de vil benytte seg av det.

Forstår frustrasjonen

Da det først ble kjent at Djokovic hadde fått et fritak, skapte det voldsomme reaksjoner i Australia. Både politikere og idrettsfolk reagerte kraftig.
– Det er normalt at folkene i Australia blir veldig frustrerte over saken. De har gått gjennom veldig vanskelige nedstengelser, og det har vært mange som ikke har fått lov til å dra hjem, sier Nadal.
Selv er spanjolen vaksinert to ganger. Han testet positivt for korona etter oppvisningsturneringen Mubadala World Tennis Championship i midten av desember.
– For min del kan jeg bare si at jeg stoler på dem som sitter med medisinsk ekspertise. Hvis de sier at vi trenger vaksine, så trenger vi vaksine. Det er mitt syn, sier Nadal.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg

Vil ikke oppfordre Djokovic til noe

Samtidig ønsket han ikke å komme med noen oppfordring til Djokovic om å ta vaksinen. Alle må gjøre det som føles rett for dem, mener Nadal.
– Men det er regler. Hvis du ikke vil ta vaksinen, kan du få problemer. Det er et faktum, sier Nadal.
– Selvfølgelig er det mange som har dødd de siste to åra. Min opplevelse er at vaksinen er det eneste som kan stoppe denne pandemien. Det er det ekspertene sier, og jeg er ikke personen til å fremme en annen mening, fortsetter han.
Australian Open er for øvrig den Grand Slam-tittelen Nadal har vunnet færrest ganger. Han vant i 2009, men har siden tapt fire finaler, to av dem mot Novak Djokovic.
Her er flere reaksjoner.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame