Flere idrettsforbund nekter russere og hviterussere deltakelse som følge av krigen i Ukraina, men ATP lar spillere fra de to landene delta som nøytrale utøvere uten bruk av nasjonssymboler. Det vil ikke Wimbledon, som ikke lar dem slippe til i årets utgave av verdens mest prestisjetunge gressturnering. Det godtar ikke ATP.
– Det er med stor beklagelse og motvilje at vi ikke ser annen utvei enn å fjerne ATP-rankingpoeng fra Wimbledon-turneringen i 2022, sier ATP i en uttalelse.
Wimbledon
Felix Auger-Aliassime - Maxime Cressy - Wimbledon høydepunkter
9 TIMER SIDEN
– Våre regler og avtaler eksisterer for å beskytte spillernes rettigheter. Ensidige avgjørelser av denne typen vil danne en skadelig presedens for touren om de ikke imøtegås. Diskriminering iverksatt av enkelte turneringer er ikke tillatelig.
Avgjørelsen ble offentliggjort fredag, to dager før Roland-Garros i Paris innledes. De første kampene i Wimbledon-turneringen spilles 27. juni.
All England Club, som er arrangør av Wimbledon-turneringen, offentliggjorde allerede i april sin avgjørelse om å ekskludere russere og hviterussere.
(©NTB)
Wimbledon
Vrien motstander venter Ruud: – Veldig, veldig tøff andre runde
9 TIMER SIDEN
Wimbledon
Rasende Kyrgios videre i Wimbledon – kalte dommeren en tyster
9 TIMER SIDEN