Casper Ruud - Fabio Fognini: 6-3, 6-3
Etter å ha slått ut Benoit Paire, som er ranket som 25 i verden, i første runde, var det klart for andre runde. Der skulle han spille om kvartfinale i ATP Hamburg mot Fabio Fognini som er ranket som nummer 15 i verden.
ATP Hamburg
Ruud-eventyret spolert av Rublev
26/09/2020 PÅ 13:10
Ruud slo nettopp Fognini under ATP Cup i Australia i januar. Da var italieneren helt oppe som nummer tolv i verden, mens Ruud var nede på 54. plass.
Også i andre runde av ATP Hamburg viste Ruud hvor mye han har vokst som tennisspiller. Han slo grusspesialisten Fognini 6-3, 6-3.
– Det er nok en imponerende forestilling av Casper Ruud. Han rett og slett herjer med grusspesialisten Fognini, sa Eurosports tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø.

– Spilte en solid kamp

Casper Ruud var fornøyd etter seieren som bringer han til kvartfinalen i Hamburg.
– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd. Fognini er en lur og vanskelig motstander. Han kan spille blant den beste tennisen i verden på sine gode dager. Noen dager er han ikke så på og da gjør han noen feil her og der. Jeg synes jeg gjorde det bra. Jeg spilte en solid kamp, jeg ble brutt en gang men det må man regne med, for han kan spille noen utrolige skudd, sa Ruud etter kampen.
I neste runde møter Ruud Ugo Humbert. En spiller han tapte 2-1 i sett mot i januar i år.
– Det var en av de bedre kampene jeg har spilt dette året, selv om jeg tapte. I morgen er det på grus, som er et underlag jeg er mer komfortabel med. Men han har spilt veldig bra, han slo Medvedev, slo også Fognini forrige uke i Roma, så han er en farlig spiller og jeg må være klar for det, sa han.
Se hele intervjuet med Casper Ruud. Saken fortsetter under:

Videre til kvartfinalen etter nok en sterk seier: – Jeg spilte en solid kamp

Slik var kampen

Ruud startet bra og gikk opp i 2-0 i første sett, før Fognini utlignet. Ruud brøt Fogninis serve og tok ledelsen 5-3 i første sett. Da reagerte italieneren ved å måke en ball høyt opp på tribunen. Det ga ham en advarsel fra dommeren. Men Ruud var sterk og kjørte på videre. Han tok første sett 6-3.
– Han er i en eventyrlig form akkurat nå, sa Eurosports tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø.
I andre sett startet Ruud på samme måte som i første sett. Han tok ledelsen, og det var ikke før stillingen 4-1 at Fognini klarte å slå seg inn igjen i kampen.
– Etter å ha vunnet 18 strake poeng, er Fognini er på vei tilbake i kampen, sa Sundbø.
Men Ruud slo tilbake og gikk opp til 5-3. Da var det Fogninis tur til å spille for å holde seg i kampen. Nordmannen viste seg fram og på matchball sikret Ruud seieren.
Før kampen ble det klart at Ruud skal møte Yuichi Sugita i første runde av Roland Garros.
ATP Hamburg
Ingen nordmann har vært i denne posisjonen før
26/09/2020 PÅ 08:53
ATP Hamburg
Høydepunkter: Bublik - Garin
25/09/2020 PÅ 19:03