Rett før Casper Ruuds møte med Fabio Fognini i ATP 500 Hamburg ble det klart at han møter japanske Yuichi Sugita i første runde av Roland Garros.
– Det er i aller høyetse grad en kamp som Ruud kan vinne, sa Eurosports tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø.
Roland-Garros
Highlights | Novak Djokovic - Rafael Nadal
11/10/2020 PÅ 16:12
1. runde starter søndag, og den vil fortsette til og med tirsdag. Turneringen avsluttes først 11. oktober. Sugita er nummer 93 på ATPs verdensranking. Der ligger Ruud på 30.-plassen. Kampdag for Ruud er ikke klar.
Slår han Sugita vil han møte enten Tommy Paul eller James Duckworth. I en tredje runde vil han mest sannsynlig møte Dominic Thiem.
– Litt medium minus trekning kan vi si, for skulle han ta seg til en tredje runde så er det Dominic Thiem som venter på andre siden av nettet og det var litt det man håpet å unngå. At han ikke skulle gå inn i en tredjerunde-oppgjør mot enten Dominic Thiem, Rafael Nadal eller Novak Djokovic. Det er disse tre gutta som er i en helt egen klasse, sa Sundbø.
Arrangøren håper fortsatt å ha 5000 tilskuere inne på kamper, men signalene fra franske myndigheter torsdag, tyder på at dette kan bli redusert til 1000.
I fjorårets Roland-Garros-utgave tapte nordmannen i tredje runde mot Roger Federer. Sveitseren vant med settsifrene 6-3, 6-1, 7-6 (10-8).
Ruud spilte seg nylig fram til semifinalen i en ATP Masters 1000-turnering i Roma. Det tapte han til slutt for verdensener Novak Djokovic.
(Eurosport.no/NTB)
Fikk du med deg denne?

Djokovic lot seg imponere av Ruud: – Fantastisk forehand!

Roland-Garros
Historiske Nadal med maktdemonstrasjon i Roland-Garros-finalen
11/10/2020 PÅ 15:52
Roland-Garros
Highlights | Iga Swiatek - Sofia Kenin
10/10/2020 PÅ 14:50