Norge (Durasovic/Ruud) - Serbia (Cacic/Krajinovic) 0-2 (6-7, 3-6)
Serbia hadde byttet ut Dusan Lajovic med doublespesialisten Nikola Cacic. 31-åringen er ranket som 36 i double, men Norge åpnet sterkt mot favorittene fra Serbia. Likevel skulle det vise seg å bli for tøft for den norske duoen Durasovic/Ruud, som tapte i strake sett. For mange upressede feil og svake server gjorde oppgaven vanskelig for de norske gutta.
– Det vippet ikke den riktige veien for Norge i dag. Det var akkurat det vi fryktet. De var akkurat det hakket bedre ved nettet og jeg synes de til tider også servet bedre, sier Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald etter kampen.
ATP Cup
Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg
05/01/2022 PÅ 06:46
Sørvald mener også de serbiske spillerne hadde mer energi enn den norske duoen.
– Jeg synes de var flinke. Det var et kroppsspråk som var veldig positivt, de tok banen på den måten og du så hvor mye det betydde for dem.
Stillingen mellom Norge og Serbia var 1-1 etter at Krajinovic hadde slått Durasovic og Ruud ble for sterk for Lajovic.
Med tapet i doublekampen vil det bli vanskelig å ta seg videre fra gruppe A. De to andre lagene i gruppen er Spania og Chile. Ruud og Durasovic møter Spania natt til mandag.
– Det blir vanskelig, men man sier aldri at ting er umulig i tennis. Alt er mulig, så det er bare å gå inn med stor optimisme og gå for seier i neste kamp. Det er tøft, og da må man spille veldig bra. Men man slo USA for to år siden. Det var også en stor sensasjon, så det kan skje natt til mandag også, tenker Sørvald om Norges muligheter for avansement.
  • Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no

God start for Norge

Den norske tennisduoen fikk en kjempestart på doublekampen mot Serbia. Casper Ruud servet inn Norges første game. I tillegg brøt de Serbia ved første mulighet.
I det påfølgende servegamet ble Norge presset. Serbia spilte seg til tre breakballer, men strålende serving av Viktor Durasovic resulterte i en mesterlig opphenting.
De norske fortsatte den gode servingen i neste servegame, men i det sjuende gamet trøblet Durasovic. De norske gutta ble straffet knallhardt av serberne som var i ferd med å finne rytmen.
Norge var i trøbbel i det ellevte settet, men kjempet seg fra 15-40 til deuce. Viktor Durasovic fikk orden på servingen i grevens tid.
Serberne holdt serven og utlignet til 6-6. Dermed var det duket for tiebreak. Der var det aldri noen tvil om at settet ville gå til Serbia.
Casper Ruud startet med serven, men allerede på den første ballen i tiebreaket fikk Serbia et minibreak. Til slutt endte Serbia med tre minibreaks. Norge avverget de to første settballene, men på egen serve avgjorde den serbiske duoen.
  • Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no

Havnet tidlig bakpå

Også i det andre settet åpnet Norge friskt. Duoen spilte seg til to breakballer, og Viktor Durasovic tok vare på den første med en volley.
Serberne svarte med å bryte tilbake i Ruud sitt servegame før de servet seg i føringen.
Cacic og Krajinovic hadde for alvor våknet, og skaffet seg fire nye breakballer på stillingen 2-1. Norge reddet to, men det var ikke nok til å forhindre serbernes andre break. I det påfølgende gamet servet Serbia seg til en 4-1-ledelse.
Norge klarte aldri å bryte tilbake, selv om de var nære på med tre breakballer de avgjørende gamet.
ATP Cup
Ruud-seier ikke nok for Norge – tap sammenlagt mot Chile
05/01/2022 PÅ 05:29
ATP Cup
Ruud om de første dagene i Australia: – En perfekt oppladning
04/01/2022 PÅ 09:02