Med fem titler og 57 seire totalt i ATP-sammenheng, går Casper Ruud inn i ATP Cup og 2022 som den åttende best rangerte spilleren i verden.
Discoverys internasjonale tennisekspert, Emilio Sánchez, er blant dem som har latt seg begeistre av nordmannens spill i 2021.
– Ruud har eksplodert og blitt den beste utgaven av seg selv i 2021. Det overrasker mange, inkludert meg, sier Sánchez, som selv på et tidspunkt var rangert som den beste double-spilleren i verden.
ATP Cup
Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg
05/01/2022 PÅ 06:46
  • Følg Casper Ruud og de andre norske i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no
Saken fortsetter under videoen.

Ruud om ny regel: – Blir morsomt å se hvordan andre spillere reagerer på det

– Dramatisk forbedring

Ruud tok karrierens andre ATP-tittel i Geneve i mai. På sommeren tok han tre strake titler i Baastad, Gstaad og Kitzbühel, før han rundet av sesongen med en oppvisning i finalen i San Diego.
Det gode spillet gjorde at han fikk en plass i ATP Finals i Torino. Der kom han seg til en imponerende semifinaleplass.
– Tidligere så var han først og fremst en hardtarbeidende spiler. Han var en god spiller, med en flott forehand, men dette året har han dratt seg over streken og vært briljerende, sier Sánchez, som ser markante forskjeller i det tekniske hos nordmannen.
– Han har forbedret serven sin veldig, han går mer fremover og tar initiativet. Backhanden hans har forbedret seg dramatisk. Den var et stort hull for ham, men er ikke det lenger. Jeg er veldig inspirert av hans målbevissthet, viljen til å lære og måten han ter seg på, fortsetter spanjolen.
Saken fortsetter under videoen.

Slik beskriver Casper Ruud den eventyrlige 2021-sesongen

Vil etablere seg

Da Ruuds sesong ble oppsummert under Discoverys tenniskavalkade, sa Ruud at han nå har som mål å etablere seg blant de ti beste tennisspillerne i verden.
I tillegg ønsker han å komme lengre i Grand Slam-turneringene. Der er hans beste resultat fjerde runde i Australian Open i 2021.
– I år fikk jeg det ikke like godt til som jeg kanskje følte jeg kunne. Jeg gjorde det veldig bra i resten av turneringene. Det er noe som forhåpentligvis kommer med rutine, sa Ruud.
Om under en måned er det duket for Australian Open igjen, men først skal han spille ATP Cup. Den turneringen starter 1. januar.
  • Følg Casper Ruud og de andre norske i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no
ATP Cup
Ruud-seier ikke nok for Norge – tap sammenlagt mot Chile
05/01/2022 PÅ 05:29
ATP Cup
Ruud om de første dagene i Australia: – En perfekt oppladning
04/01/2022 PÅ 09:02