Populære sporter
All sport
Vis alt

Nick Kyrgios med gripende gest før ATP Cup – nå vil andre være med å bidra: – Tøft og trist

Stian Thelen

Publisert 02/01/2020 klokken 16:13 GMT+1

Nick Kyrgios vil donerer penger til brannofrene i Australia. Nå kaster flere seg på og vil være med å bidra.

Nick Kyrgios with Australia, ATP Cup 2020

Foto: Getty Images

  • Se ATP Cup med Casper Ruud og Norge: Første kamp mot USA ser du natt til fredag fra klokken 03.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her
De store brannene herjer fortsatt i Australia. Minst 18 personer er omkommet til nå, mens 17 stykker er savnet i de store skogbrannene som preger Australia.
Nå har australieren og tennisens bråkebøtte, Nick Kyrgios, engasjert seg for å hjelpe ofrene for brannene som herjer. Tidligere har han tatt til orde for å arrangere en veledighetskamp til inntekt for ofrene.
Torsdag før ATP Cup på hjemmebane, som sendes på Eurosport, avslørte han at han vil donere 200 australske dollar (cirka 1230 kroner) for hver serveess i turneringene i vinter.
– Det er hjerteskjerende å se det som skjer. Helt tragisk, spesielt å se hjembyen min Canberra. Det er den farligste røyken for øyeblikket i verden. Å se Canberra slik er tøft og trist, sa Kyrgios på pressekonferansen.
Saken fortsetter etter Twitter-meldingen og videoen:
picture

Kyrgios: – Det er tragisk det som skjer

Kyrgios fikk raskt svar av landsmann og tennisspiller Alex de Minaur, og flere andre, som også vil være med å bidra. Det kan derfor bli en god slump med penger som blir samlet inn til slutt.
– Jeg liker dette og jeg vil donere 250 dollar per serveess, bare fordi jeg tror at jeg ikke vil slå så mange som deg.
Saken fortsetter etter Twitter-meldingen:
Eurosports tennisekspert, Christer Francke, sier at det ikke er uvanlig å donere bort penger per serveess.
– Med 200 dollar per serveess kan det bli litt penger. I 2018-sesongen snittet han på cirka 20 serveess per kamp. Han er jo en bråkebøtte, så det er nok litt hyggelig for ham å bli kjent for slike ting, og ikke alt det andre.
  • Se ATP Cup med Casper Ruud og Norge: Første kamp mot USA ser du natt til fredag fra klokken 03.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame