Populære sporter
All sport
Vis alt

Djokovic seiret etter en varm velkomst i sin retur til Australia

Adrian Nordvik

Oppdatert 03/01/2023 klokken 22:11 GMT+1

Novak Djokovic utvidet sin seiersrekke i Australia til 30 kamper da han startet den nye sesongen med en enkel seier på Adelaide International. Djokovic gjør seg klar for Australian Open senere i januar – en turnering han gikk glipp av forrige sesong etter hans langvarige visumkamp og påfølgende deportasjon. Serberen tapte i double sammen med makker Vasek Pospisil mandag.

Se høydepunktene i kampen mellom Novak Djokovic og Constant Lestienne

Novak Djokovic åpnet sin singelkampanje i 2023 med en komfortabel 6-3, 6-2 seier over Frankrikes Constant Lestienne i Adelaide International.
Se høydepunktene fra kampen øverst i saken.
Den 21 ganger Grand Slam-mesteren er tilbake i Australia for første gang siden visumbråket hans i fjor, da han ble deportert på tampen av Australian Open.
Djokovic-sagaen fikk overskrifter over hele verden i januar 2022 etter at serberen landet i Australias åpnings-Grand Slam uvaksinert, men med medisinsk fritak. Hans første visum ble kansellert, godkjent på nytt av en dommer, og deretter tilbakekalt igjen av den australske immigrasjonsministeren Alex Hawke.
Etter å ha fått en varm mottakelse i forkant av sin doublekamp sammen med Vasek Pospisil på mandag hvor det endte med tap(4-6, 6-3, 10-5) mot Tomislav Brkic og Gonzalo Escobar, fikk Djokovic nok en god velkomst da han ankom banen før kampen mot Lestienne:
Saken fortsetter under videoen.
picture

Varm velkomst for Djokovic i returen til Australia

Serberen kastet ikke bort tid på å sette sitt preg på den nye sesongen, og kom seg lett gjennom kampen om åpningsserven, før han knakk motstanderen i det femte gamet for det eneste breaket i settet.
Djokovic tok med seg momentumet inn i det andre settet og og brøt to ganger i starten av settet, da han cruiset inn seieren og tok seg videre til andre runde.
– For å være den første kampen kan jeg ikke klage, sa Djokovic etter kampen.
– Jeg spilte veldig bra. Jeg syntes de seks første gamene var veldig kompetitive og jeg hadde aldri møtt ham før. Han er en kontringsspiller, han gjør ikke mange feil. Han har en vanskelig serve og treffer områdene sine. Men når jeg tok breaket på 3-2 i første sett, følte jeg at jeg trappet opp og spilte veldig bra tennis resten av kampen, avsluttet serberen.

Kan møte Medvedev i semifinalen

Djokovic møter enda en franskmann i neste runde. Da venter Quentin Halys som er ranket som nummer 64 i verden.
Verdensyver Daniil Medvedev gikk også videre etter at motstanderen Lorenzo Sonego trakk seg på grunn av leggkrampe.
Russeren, som kan ende opp med å møte Djokovic i semifinalen, reddet ni settpoeng i et ekstraordinært førstesett før han avgjorde det på en tie-break, med Sonego som stoppet etter å ha havnet under 1-2 i det andre settet.
– Det var helt sinnssykt. Det er sannsynligvis første gangen i min karriere at jeg redder ni settpoeng, sa Medvedev etter kampen og fortsatte:
– For en måte å starte året på! Det var trist for alle at det måtte ende som det gjorde. Jeg ønsker Lorenzo god bedring.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame