Populære sporter
All sport
Vis alt

I OL mot alle odds: Koronasyk og brudd i begge armene kort tid før lekene

Carl Henning Biørnstad

Publisert 25/07/2021 klokken 22:26 GMT+2

Richard Ordemann er Norges taekwondohåp i OL i Tokyo, og er med det landets første mannlige taekwondo-utøver i et OL. Slik så det ikke ut til å bli for noen få måneder tiden.

Richard Ordemann (t.h) mot armenske Arman Yeremyan tilbake i 2015. Seks år senere er nordmannen på plass i OL i Tokyo.

Foto: Getty Images

– Jeg ble ganske syk. Veldig syk faktisk. Jeg havnet ikke på sykehus, men jeg var ordentlig syk.
Det sier Richard Ordemann til Discovery kort tid før avreise til OL-byen Tokyo. Ordemann prøver å sette ord på hvordan han opplevde å bli koronasyk midt i en viktig periode, der han blant annet kjempet om kvalifisering til OL.
– Hva sier da prestasjonen deg om at du faktisk klarte kvalifiseringen til lekene i Tokyo?
– At jeg ligger der oppe på det nivået som trengs, svarer kampsportutøveren selvsikkert.
  • Mandag morgen fra klokken 06:15 kan du se Richard Ordemann i OL på TVNorge eller discovery+.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Offensiv før den historiske OL-starten: – Jeg er en opplagt medaljekandidat

Brakk begge armene

Men sykdom har ikke vært den eneste utfordringen til Richard Ordemann det siste året. På ett tidspunkt hadde mannen fra Nittedal alle muligheter til å kvalifisere seg direkte til OL, men så brakk den muligheten.
– Jeg var inne på rankingen for å kvalifisere meg direkte, men så brakk jeg den ene hånda og var ute en god stund på grunn av det, forteller Ordemann, før han fortsetter:
– Så var det av med gipsen og begynne med trening igjen. Det hadde gått litt tid uten trening og konkurranser, så jeg prøvde å hente inn det tapte fra tiden jeg var ute. Så brakk den andre hånda, og da glapp iallfall muligheten til å kvalifisere meg rett til OL.

– Medaljekandidat

7. mai slo Ordmann portugisiske Julio Ferreira i OL-kvalifiseringen i Portugal, og kunne dermed juble for OL-plass i Tokyo. Der ser han på seg selv som en medaljekandidat.
– Jeg tenker at jeg er en opplagt medaljekandidat. For de andre er jeg nok ikke det, men jeg ser på meg selv som det, smiler 26-åringen lurt.
– Hva vil du si er dine styrker?
– Vanligvis vil jeg si at jeg er høy, og at det er en av mine største fordeler, men i OL er egentlig alle ganske høye, svarer mannen som rager 198 centimenter over gulvet.
– Jeg vil kanskje si at min styrke er hodespark og at jeg bruker avstand som virkemiddel, legger han til.

– Veldig, veldig kjapp

En av personene som har fulgt kampsportutøveren tett det siste året er landslagstrener Dave Cook. Cook mener Norge står overfor et ekstraordinært teakwondo-talent.
– Hvordan vil du beskrive Richard?
– Hører han etter nå?, spør landslagstreneren smilende og ser bort mot Ordemann som rydder bort utstyret noen meter unna.
– Man kan beskrive Richard på flere forskjellige måter. For det første kan vi snakke om hvilke egenskaper han innehar. Richard er veldig, veldig kjapp. Han er aggresiv og liker at det blir litt temperatur ute på banen. Han er en veldig bestemt person, rett og slett, fortsetter Cook.
Treneren trekker også fram de mer skjulte egenskapene til Ordemann.
– De som ikke kjenner Richard vil kanskje tro at han ikke gjør de små tingene, men han gjør det hele tiden – han snakker bare ikke om det. Richard er veldig talentfull, og jeg bruker ikke det ordet så veldig ofte, smiler Dave Cook.
Sett denne?
picture

Hundredeler fra en semifinale: – Takknemlig for opplevelsen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame