Populære sporter
All sport
Vis alt

Eiking om Vuelta-eventyret: – Jeg har overrasket meg selv

Tiril Haga

Publisert 31/08/2021 klokken 07:30 GMT+2

Det har gått en drøy uke siden Odd Christian Eiking ikledde seg den røde ledertrøya for aller første gang i Vueltaen. Nå, med fem gjenstående etapper, sykler nordmannen fortsatt i rødt. Til Discovery forteller Eiking at rittet rett og slett har gått over all forventing.

Odd Christian Eiking.

Foto: Getty Images

Tirsdag forrige uke kunne Odd Christian Eiking ta på seg den røde ledertrøya i Vuelta a España.
En uke senere er han fortsatt ikledd rødt.
Mandag, på syklistens hviledag, tok Discovery kontakt med 26-åringen.
– Jeg har absolutt overrasket meg selv, jeg forventet ikke dette før rittet. Jeg håper på å gjøre et godt ritt sammenlagt, men en uke i ledetrøya hadde jeg aldri tenkt skulle skje, sier Eiking.
– Det har vært en uke i ekstase, samtidig med godt fokus. Da jeg overtok trøyen, var det jo veldig stort, men så klarer jeg å holde den en stund og. Jeg gjorde det helt middelmådig på de første ni etappene, til å gjøre det helt store i den tiende, fortsetter askøyværingen.
Lørdag skrev Eiking norsk sykkelhistorie, etter å ha blitt den første nordmannen til å ha den røde ledertrøya i Vultaen over fire etapper.
I 2006 beholdt Thor Hushovd trøya gjennom tre dager i rittet.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Ledet med over to minutter – så startet sekundstriden: Se thriller-innspurten her

Beinharde fjell-etapper

– Er topp ti realistisk for deg i sammendraget?
Det hadde vært kjempefint å bli topp ti, men det er to tøffe etapper på onsdag og torsdag, i tillegg til en tempoetappe på slutten som ikke er min sterkeste side. Jeg håper at jeg skal klare det, og kjempe med det jeg har, men uansett så er jeg veldig fornøyd, mener Eiking.
Etappe 17 og 18 består av to beinharde fjell-etapper.
– Hva er planen inn mot fjellavslutningene?
– Jeg tar det litt som det kommer. Jeg håper jeg skal klare å holde meg i frontgruppa, men om jeg føler det går for fort at jeg må slippe tidlig, så må jeg kjøre mitt eget tempo. Det blir mest sannsynlig veldig tøft, sier Eiking.
Etappen tirsdag skal være av en litt enklere variant, hvor det viktigste er at Eiking og laget kontrollerer tempoet i feltet.
– Det blir en litt lettere etappe, men som skal passeres. Det er mye som kan skje, og uventede ting.

Utgående kontrakt

Til tross for en hviledag, har dagen til talentet hvert hektisk - med mye oppmerksomhet fra media.
– Det har vært mer trøkk enn det jeg trodde. Men det er jo kjekt da, sier syklisten.
– Hvordan har du utnyttet hviledagen ellers?
– Jeg har syklet en tur, for å holde blodsirkulajonen i bena gående og bare slappet av og spist. Det er mye endorfiner og andre lykkehormoner i sving.
– Bortsett fra at bena er som to stive tømmerstokker, så føles kroppen bra og jeg skulle ikke tro at jeg hadde syklet i to uker nå, avslutter Eiking.
Per nå sykler Eiking for det belgiske sykkellaget Wanty-Gruope Gobert. Men allerede etter rittet kan det være endringer.
– Jeg står ikke uten tilbud, for å si det sånn. Men det vil komme mer frem når rittet er ferdig om en uke, mener Eiking som ikke vil røpe noe.
Sett denne?
picture

– Jeg kan ikke beskrive det. Dette er virkelig stort

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame