Populære sporter
All sport
Vis alt

Til topps i monsteretappe: Sikret karrierens første seier i en Grand Tour

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 05/11/2020 klokken 17:11 GMT+1

Belgiske Jasper Philipsen vant den 15. etappen av Vuelta a España. Det var UAE-rytterens første etappeseier i et av de tre store treukersrittene.

Jasper Philipsen (links) und Pascal Ackermann - Vuelta

Foto: Getty Images

Philipsen, som er lagkamerat med Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm, tok en populær seier.
Italienske Mattia Cattaneo så lenge ut til å gå av med seieren etter et soloraid, men han ble tatt igjen 3,2 kilometer fra mål.
Deceuninck-Quick-Step-rytteren Cattaneo var del av et brudd med mange ryttere. Han klarte å stikke ifra på den siste stigningen på etappen og med rundt 30 kilometer igjen til mål.
Etappen var den lengste i årets Vuelta a España med sine 230,8 kilometer og ble avsluttet i et ufyselig vær. Det ble bestemt at sluttiden på etappen skulle settes tre kilometer før mål for å hindre stygge velter på det sleipe underlaget.
Rytterne som kjemper om sammenlagtseieren, satt alle i hovedfeltet og sparte krefter på den tøffe etappen. De blandet seg ikke inn i spurten og kampen om bonussekundene.
Slovenske Primoz Roglic leder med 39 sekunder på colombianeren Richard Carapas. Briten Hugh Carthy ligger på tredjeplassen, 47 sekunder bak Roglic.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame